Tjen penge på dine kropsvæsker: Der er rift om mandlige studerende hos ny sædbank

Onsdag åbnede Aalborgs anden sædklinik, nemlig SellmerDiers Sædbank. Her håber man, at de friske unge mænd i byen vil tjene lidt som studiejob og gøre noget godt for barnløse.

På Boulevarden i Aalborg er der nu en klinik, hvor nordjyske mænd kan levere et eftertragtet produkt. Sæd. Det sker på SellmerDiers Sædbanks nye afdeling i byen.

Ifølge SellmerDiers er der en stigende efterspørgsel på donorsæd, og derfor har virksomheden nu valgt at åbne deres fjerde klinik i Aalborg - en by med mange unge studerende.

- Det er en studieby med en masse friske unge mænd. Ja, der er der ingen tvivl om, der er et kæmpe potentiale, siger adm. direktør i SellmerDiers Sædbank, Steffen Nielsen.

Man kan tjene 300 kroner per kop. Og donerne, de kommer typisk et par gange om ugen – i mere end en forstand.

75.000 donorbørn

SellmerDiers har i forvejen tre sædbanker, og her tegner der sig et mønster for brugerne.

- Den typiske donor er en mand på 18-35 år, der gerne vil tjene lidt til studiejob, og som gerne vil gøre lidt godt for de her kvinder, fortæller Steffen Nielsen.

Sæddonationen fungerer ved, at sæden bliver solgt til sædbanken. Herfra kan den både blive solgt til private og til fertilitetklinikker rundt om i landet.

quote Det er en studieby med en masse friske unge mænd. Ja, der er der ingen tvivl om, der er et kæmpe potentiale

Steffen Nielsen, adm. direktør, SellmerDiers Sædbank, Aalborg

Cryos, den anden sædbank i Aalborg, kom til byen i 2008 og er en international sædbank, der i dag er mere end 30 år gammel. Den anslår, at Cryos på verdensplan har været med til at sætte 75.000 mennesker i verden, oplyser adm. direktør Peter Reeslev.

Afklarede donorer af høj kvalitet, tak!

Hos SellmerDiers er det vigtigt, at sæddonorerne ved, hvad de går ind til. Derfor er det først efter flere samtaler og undersøgelser, at man kan blive donor hos dem.

- Som donor skal man være klar over, hvad man går ind til. Det hjælper vi selvfølgelig med, siger Steffen Nielsen og fortsætter:

- Derudover skal man være ved nogenlunde helbred, man skal jo have en høj sædkvalitet for at kunne være donor.

Den nye sædbank regner med, at det første aalborgensiske sæd er klar til brug om tre måneder.


Seneste nyt

fra Nordjylland