Ny sendeflade på TV2 giver TV2 Nord mere sendetid i prime-time

Fra slutningen af januar udvider TV2 Nord sendetiden på de sene nyheder, der fremover kommer til at starte til fast tid klokken 22.

TV 2s nye indholdsstrategi fører nu til, at TV 2 ændrer sin programflade mellem klokken 20.00 og 22.20. Ændringen betyder, at TV2 Nords sene udsendelse fremover starter til fast tid - klokken 22.00. Oveni får TV2 Nord udvidet sin sendetid i det sene vindue på landskanalen med to minutter, og det vækker naturligvis jubel ved Søparken i Aabybro. 

Administrerende direktør på TV2 Nord Michael Justensen er glad for den udvidede sendetid og faste sendetidspunkt for den sene nyhedsudsendelse.
Administrerende direktør på TV2 Nord Michael Justensen er glad for den udvidede sendetid og faste sendetidspunkt for den sene nyhedsudsendelse.
Foto: Benny Kristensen

- På TV2 Nord glæder vi os over at få ekstra minutter på et meget interessant tidspunkt. Der er simpelthen mange flere seere klokken 22 end 2230. Dertil er det rigtig godt, at vi nu får fast starttid klokken 22. Det er nemt at kommunikere, så vi er glade, siger Michael Justesen, administrerende direktør på TV2 Nord, til de nye planer. 

Økonomisk set får TV2 Nord ikke noget ud af ændringen. Licensen er som bekendt uændret, og det er som hidtil TV2, der får reklameindtægterne rundt om vores såkaldte sendevinduer. Det afskrækker dog ikke TV2 Nord. 

- Vi kan godt levere de ekstra minutter alligevel, konstaterer Michael Justesen. 

Der er flere kameraer at holde styr på som vært. Her øves der interview med TV2 Nords vært, Morten Pedholt, som gæst.
Der er flere kameraer at holde styr på som vært. Her øves der interview med TV2 Nords vært, Morten Pedholt, som gæst.

- Det kan være, det bliver ret forskelligt fra region til region, hvordan man løfte opgaverne. På Nord ved vi det ikke endnu - det går vi nu i gang med at kortlægge. Blandt andet skal vi tage højde for, at der nu kun er et par timer fra vi går af efter 1930-udsendelsen, til vi skal sende igen klokken 22. Det kan godt være, at det stiller krav om noget ekstra produktion - men det klarer vi. Der ligger en smule ressourcer i, at vi kan sende nogle folk hjem lidt før på grund af det fremrykkede sendetidspunkt, og de ressourcer kunne måske komme i spil. Ellers finder vi på noget andet, siger han. 

Selvom der er lagt op til strammere deadlines og kortere tid mellem de nordjyske nyhedsudsendelser, er direktøren tilfreds.

- Det er en rigtig god aftale, og jeg er sikker på, at seerne bliver meget tilfredse med en endnu stærkere TV2-flade aftenen igennem. Vi vil i hvert fald gøre vores til, at man er i godt selskab, når man vælger at tilbringe sin fjernsynsaften sammen med TV2-familien, siger Michael Justesen. 

Ændringerne træder i kraft efter VM i herrehåndbold i januar 2019, hvor TV 2 mandag-torsdag etablerer en nyhedsflade klokken 21.30-22.20 med landsnyheder, udvidede regionale nyheder og en længere sportsudsendelse end i dag. Samtidig nedlægges 22 Nyhederne og giver i stedet for plads til TV2 Nord og de øvrige regioner. 

 
 

Seneste nyt

fra Nordjylland