Ny sensation i Hirtshals

00:56

1 af 2

For anden gang kan Nordsøen Oceanarium bryste sig af, at have det eneste ynglende gråsælepar i Danmark. Natten til tirsdag blev Laura og Luffe igen forældre.

Gråsælen Laura, der har tilbragt det meste af sit 11-årige liv i sælanlægget på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, blev sidste år kendt for at være den eneste gråsæl, der har født i et zoologisk anlæg i Danmark. Og nu har hun altså gjort det igen.

I modsætning til den spættede sæls unger, der ved fødslen ligner de voksne, kommere gråsælens unger til verden med en tyk hvid, ulden pels, der giver den et helt andet udseende. Sælungen vil endnu nogle uger beholde den hvide pels, men herefter fælder den og får den samme korthårede, grå pels som forældrene.

Den tykke pels isolerer godt mod kulden på land, men ikke i vandet. Derfor går ungen ikke i bassinet før den, ved hjælp af den fede modermælk, har opbygget et isolerende spæklag. Når det er sket har den ikke længere brug for pelsen og kan nu begynde at svømme sammen med de andre sæler.

Den lille nyfødte dier nu godt hos moderen, og faderen, den 300 kg store "Luffe", stikker af og til hovedet op for at se til afkommet.

Tirsdag den 1. februar åbner Nordsøen Oceanarium igen for publikum.

Flere nyheder fra TV2 Nord