Ny service til kvinder: Få dine p-piller leveret lige til døren

Nordjyske iværksættere vil spare kvinder for turen ned på apoteket. Et samarbejde med Løveapoteket i Aalborg sender pillerne hjem til kvinderne.

Ups, fik jeg hentet mine p-piller på apoteket?

Dét spørgsmål har 94 procent af alle kvinderne i en ny undersøgelse stillet sig selv. Rigtig mange kvinder har nemlig prøvet at glemme at hente deres p-piller eller få fornyet recepten.

Det viser en undersøgelse foretaget af to unge, nordjyske iværksættere. De tilbyder nu i samarbejde med et apotek at bringe pillerne ud i rette tid til kvinderne.

Maria Nielsen er en af de unge kvinder, der ikke altid får hentet nye p-piller, når den forrige portion er brugt op.

- Jeg har glemt det. Så har jeg måske fundet en gammel pakke et eller andet sted. Eller jeg har måttet lede efter et døgnapotek, og der skal man jo betale et gebyr for at komme ind, siger Maria Nielsen.

Den historie svarer til det, som Joakim Skak fandt ud af, da han en dag sidste sommer åbnede en app på de sociale medier.

quote Vi kontrollerer, at papirerne er udfærdiget korrekt, og at det hele foregår, som om kunden var inde hos os. Vi er helt trygge ved det her logistikkoncept.

Mette Lundin, souschef, Løveapoteket

- På et af de allerførste opslag ser jeg en pige, som skriver, at hun er træt af, at hun altid skal på apoteket efter p-piller. Og så tænkte jeg, at det her må vi kunne gøre et eller andet ved, siger iværksætter Joakim Skak.

Stærke investorer bakker op

Det lykkedes Joakim Skak og kollegaen Michael Bendtsen at lande et millionbeløb fra tre nordjyske erhvervsinvestorer. Herefter gik det stærkt med at udvikle et koncept, så medicinen kunne blive leveret ved døren hos kvinderne.

- Vi lavede en markedsundersøgelse, hvor vi spurgte 1.000 piger, og 94 procent af dem havde faktisk glemt at hente deres p-piller minimum én gang, siger Joakim Skak.

- Det nye produkt går ud på, at kvinderne logger sig ind på en hjemmeside og vælger at få sendt deres p-piller fast og til tiden direkte til deres bopæl.

Maria Nielsen har valgt at få p-pillerne lige til døren.

- Umiddelbart tror jeg, at det bliver en stor succes. Jeg er i hvert fald vild med det og kender flere andre, der også bruger det. Selvom det kun er hver tredje måned, man skal hente pillerne på apoteket, så er det som om, tiden render. Jeg glemmer det altid. Så er for sent, og så skal jeg finde et døgnapotek. Hvis jeg kan blive fri, så vil jeg gerne det, siger Maria Nielsen.

Samarbejder med Løve Apoteket

De to iværksættere sørger for kontakten til brugerne og for at minde dem om receptfornyelse. Og ikke mindst søger de for fragten. De må ikke selv håndtere medicin og skulle alliere sig med et apotek. Det blev Løveapoteket i Aalborg. Her lod man sig hurtigt begejstre.

- De var dygtige, engagerede og velforberedte, så det koncept var vi hurtigt med på. Men det er os, der ekspederer. Vi kontrollerer, at papirerne er udfærdiget korrekt, og at det hele foregår, som om kunden var inde hos os. Vi er helt trygge ved det her logistikkoncept, siger souschef på Løveapoteket Mette Lundin.  

Apotekeren ser flere faglige fordele i iværksætterprojektet, blandt andet at vagtlægerne får færre henvendelser om p-piller fredag aften og lørdag.

quote Jeg har glemt det. Så har jeg måske fundet en gammel pakke et eller andet sted. Eller jeg har måttet lede efter et døgnapotek, og der skal man jo betale et gebyr for at komme ind.

Maria Nielsen, bruger af p-piller

- Så kan vagtlægerne tage sig af dem, der er syge og virkelig har brug for at komme igennem til vagtlægerne. Vi forudser også, at der kommer færre aborter, for vi ved, at der en del uønskede graviditeter, fordi recepter på p-piller ikke er blevet fornyet, siger Mette Lundin.

Iværksætter: Det kan løbe rundt

De to iværksættere fra Nørresundby er i maj nået på omkring 1.000 kunder. Det koster 15 kroner per måned at få pillerne leveret løbende.

- Kan I tjene nok på det?

- Vi ville nok ikke have startet, hvis vi ikke mente, at vi kunne lave en forretning ud af det her. Omvendt set ville vi heller ikke sætte det for dyrt, for der er altid den mulighed, at pigerne går ned efter det selv. Vi er jo i konkurrence med mageligheden, kan man sige, siger Joakim Skak.

Apoteket har ingen planer om selv at tage sig af den praktiske logistikforretning, som de to iværksættere nu gør.

- Iværksætterne kunne gennemtænke det hele lynhurtigt. Så jeg tror, at vi i vores verden holder os til at kigge på fagligheden. Alt det andet, det lader vi andre om, siger Mette Lundin.

Det nordjyske iværksætterprojekt omfatter på sigt andre medicintyper, der typisk leveres for nogle måneder ad gangen - for eksempel blodtryks- eller kolesterolmedicin.

Du kan finde iværksætternes hjemmeside her.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland