Ny skole skal erstatte to mindre

 Ny skole skal erstatte to mindre

De små lukningstruede skoler i Mariagerfjord Kommune begynder nu at komme med konstruktive forslag til skolestrukturen. Efter et halvt år med brok er de nu klar til at bygge nyt for at redde deres lokalsamfund.

Formændene for skolebestyrelserne i Hvornum og Hvilsom har fået en idé. De vil bygge en helt ny skole midt mellem Hobro, Hvilsom og Hvornum. I dag viste de vejen for politikerne.

- Vi håber at kommunen har visioner. Med en ny skole, så har vi i hvert fald potentiale til at de byer herude vest på kan blomstre, siger Henrik Nielsen, formand for skolebestyrelsen på Hvilsom Skole.

Den nye skole skal erstatte Hvornum og Hvilsom skoler, som ifølge Mariagerfjord Kommunes skolestrukturplan skal lukkes. Begge skoler har under 90 elever og børnene fra 0. til 6. klasse skal sendes til Onsild.

- Der vil blive elever med mere end 20 kilometer til skole. I dag har vi allerede børn, der sidder i op til 45 minutter i bus for at komme frem til skolen 6 kilometer væk, siger Niels Kristiansen, formand for skolebestyrelsen på Hvornum Skole.

Den ny skole vil ifølge formændene få mere end 150 børn i 0 til 6. klasse.

- Med mellem 150 og 180 elever, så får skolen en optimal størrelse. I hvert fald en størrelse, som forældrene kan lide, siger Henrik Nielsen.

Efter et halvt år med skræmmebilleder er idéen om en ny skole velkommen i debatten, mener borgmesteren.

- Jeg synes det er kreativt og godt, at borgerne kommer med en masse idéer, som vores skoleudvalg kan vælge imellem, inden de sendes i byrådet, siger Hans Chr. Maarup (Soc.dem.), borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Hvornum og Hvilsom er de to dyreste af de 19 skoler i kommunen at drive pr. elev. En pris der skal bringes ned, hvis der skal bygges nyt

- Vores økonomi balancerer på en knivsæg, så der skal tænkes de helt rigtige tanker og træffes de rigtige beslutninger, når vi vedtager en ny skolestruktur, siger Hans Chr. Maarup.

- En ny skole kan give et godt grundlag for vores skole, og vi kan måske tiltrække elever fra Hørby og Hobro og på den måde aflaste den meget store Rosendalskole, siger Niels Kristiansen

Det faktum at både skoleudvalgsformanden og en viceborgmester bor i området vil formændene ikke udnytte.

- Jeg håber ikke, at skolepolitikken skal drives af lokalpolitik. Det bliver forhåbentlig det store overordnede billede, der bestemmer hvilke skoler der lukkes, hvilke der består og hvor der bygges nyt. Ikke hvor politikkerne bor, siger Henrik Nielsen

Kommunens udvalg drøfter i den næste måned de høringssvar, der er kommet til skolestrukturen.


Seneste nyt

fra Nordjylland