Ny statistik: Laveste antal drukneulykker i syv år

En ny statistik fra TrygFonden viser, at der i 2013 har været det laveste antal drukneulykker i syv år i Nordjylland. Siden 2012 er antallet af drukneulykker faldet med fire.

TrygFonden er netop kommet ud med en ny statistik på drukneulykker fra 2013. Her kan man se at antallet af drukneulykker i Nordjylland er faldet siden 2012, og at antallet af ulykkerne er det laveste i syv år.

I 2013 var der tre drukneulykker i Nordjylland, hvilket er et markant fald i forhold til de forrige år. Her har tallet svinget imellem 6-9 drukneulykker. Tilbage i 2007 var der fire drukneulykker. Alle drukneulykkerne er sket i forbindelse med badning ved Jammerbugt, Hjørring og Vesthimmerland.

Statistikken viser, at det er den ældre halvdel af befolkningen, der har størst risiko for at ende i drukneulykker. Derudover viser den også, at på landsplan var 86 procent af de druknede mænd. Nogle af de ting, som kan medføre drukneulykker er alkohol, kæntring, manglende brug af redningsveste og fald overbord på en båd.


Seneste nyt

fra Nordjylland