Ny strategi mod hærværk i Aalestrup

En gruppe utilpassede unge har gentagne gange lavet hærværk i Aalestrup. Men kommunen tror de med ny plan kan få løst problemet

Egentlig skulle Lene Christensen og de øvrige medarbejdere i Rosenparken i Aalestrup bruge denne uge på at gøre den nye naturbase færdig og klar til åbning på onsdag i næste uge. Men efter et uventet besøg fra en gruppe unge, der blandt andet brændte et tag og flere stole af har medarbejderne fået overarbejde.

- Det er jo så ærgerligt, at man ikke kan have sådan gode ting som den her til at stå. Det er jo meningen vores nye naturbase skal være for alle, folkeskoleklasser som pensionister, siger Lene Christensen der er forpagter i Rosenparken.

Det er en gruppe unge fra Aalestrup der den seneste tid har stået bag stribevis af episoder, hvor der er udøvet hærværk i byen. Et problem man hos Vesthimmerlands kommune er opmærksomme på.

- Vi har en del unge der er kommet tilbage fra forskellige former for uddannelsestilbud. Nu er de så ikke aktuelt i gang med noget, og de trækker så andre med ned af denne kedelige bane med at lave hærværk, siger SSP-konsulent Michael Strandgaard Krause.

Byen byder på både idrætscenter og ungdomsskole. Men måske skal der et helt tredje tilbud til. Derfor har kommunen nu tænkt sig at tænke tværfagligt.

- Vi holder i næste uge et borgermøde. Her vil vi snakke med handelstandsforeningen og andre lokale aktører. For måske kan vi trække på hinandens kompetencer og i fællesskab finde frem til en løsning der kan gøre Aalestrup til et endnu bedre sted at være ung, lyder det fra Michael Strandgaard Krause.

Et borgermøde kan måske lyde tørt og kedeligt, særligt hvis man er ung, men sådan blev det slet ikke modtaget hos en af de unge TV2/Nord i dag mødte på torvet i Aalestrup.

- Det lyder som en rigtig god ide. Det kunne sagtens være noget jeg kunne finde på at deltage i, for der sker for lidt her i byen, det er helt sikkert, lyder det fra Stefan Ottesen.

Borgermødet i Aalestrup finder sted på onsdag i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland