Ny sydafrikaner hos AaB

Den sydafrikanske midtbanespiller Benedict Vilakazi har efter et succesrigt træningsophold skrevet under på en femårig kontrakt med AaB.

Den 24-årige sydafrikaner er købt fri af sin kontrakt med Orlando Pirates, som var gældende indtil 31/12 2008. Han har imponeret under sit to uger lange træningsophold i Aalborg, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Vi har set ham an til træningen og mener at han kan blive en rigtig god spiller i SAS Ligaen. Samtidig giver det os naturligvis endnu flere strenge at spille på i forhold til spillertruppen, siger sportsdirektør Lynge Jakobsen.

Vilakazi har gennem otte sæsoner spillet 184 kampe og scoret 58 mål for Orlando Pirates i den sydafrikanske Premier Soccer League. De seneste fire sæsoner har Vilakazi endvidere været holdets anfører. Samtidig har sydafrikaneren foreløbig opnået 30 landskampe for Sydafrika, hvor det også er blevet til to scoringer.

- Det er enhver sydafrikansk spillers drøm at komme til udlandet. Dansk fodbold lader til at være bedre end sydafrikansk, både fysisk og teknisk, så jeg glæder mig rigtig meget til at spille for AaB, udtaler Benedict Vilakazi.

Inden Vilakazi kan spille i AaB-trøjen skal arbejds- og opholdstilladelserne dog først på plads, hvilket forventes at tage mellem en og tre uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland