Ny teknologi skal hjælpe badegæster

Foto: Ivan Johan Hansen

En ny app til smartphones skal hjælpe badegæster i nød.

De seneste 10 år er der registreret 700 drukneulykker i Danmark. En stor del af udfordringen for redningsmandskab er ofte at finde frem til det sted hvor de nødstedte strandgæster befinder sig. På strande kan det nemlig ofte være svært at forklare præcis hvor man er.

- Den tid man bruger ekstra på at finde frem til rette sted kan være forskellen på liv eller død. Derfor har vi udviklet et program til smartphones der via Strandnumre fortæller gæsten, hvor denne befinder sig på stranden. Den information kan de give videre til alarmcentralen som lettere kan finde frem til de nødstedte, fortæller Stine Øbro der er projektleder på det nye program.

Programmet findes ved at downloade programmet "Strandklar" i Itunes eller Google Play. Og Stine Øbro ser god fornuft i, at alle downloader programmet der i øvrigt er gratis.

- Det er jo ikke alle der har en smartphone, så det gælder om at hjælpe hinanden. Har alle der har en smartphone programmet downloadet, så vil der være stor chance for at en badegæst i nærheden har programmet hvis uheldet er ude, fortæller Stine Øbro.

- Desuden kan man finde gode baderåd og vejledning til, hvad man skal gøre, hvis man skærer sig på et glasskår eller andre ting man kan komme galt afsted med på en strand, fortsætter hun.

Det var sidste år der blev opstillet strandnumre på de danske badestrande. Men det er altså først nu at man via sin mobiltelefon kan se, hvilket nummer man er i nærheden af.