Mangel på sclerose-læger: Ny telemedicin kan hjælpe patienter med sclerose

I Nordjylland er der stor mangel på neurologer med speciale i sclerose. Et nyt tilbud om telemedicin kan nu afhjælpe problemet.

Der er langt mellem besøgene hos speciallæger med de rigtige kompetencer, hvis man lider af multipel sclerose. Flere og flere danskere bliver ramt af sygdommen, men antallet af læger, der kan tilse dem er ikke steget tilsvarende. 

Nu er der dog kommet et nyt tilbud til de personer, der er ramt af sygdommen. Den danske healt-tech virksomhed Hejdoktor udvider deres tilbud til også at omfatte neurologer med speciale i multipel sclerose. 

Hejdoktor vil fremover tilbyde, at man gennem sin computer kan få klaret kontrolbesøg eller vende sine symptomer med en speicallæge, så man ikke behøver møde fysisk op. 

- For mange multipel sclerose-patienter er bare det at komme ud af huset eller lejligheden ikke bare besværligt, men også omkostningsfuldt og tidskrævende. Vi vil gøre det lidt nemmere og lidt mere fleksibelt få hjælp, fortæller Mikkel Geertsen, der medstifter og direktør i Hejdoktor i en pressemeddelelse. 

Det nye tilbud skal både gøre det lettere for patienterne at tale med en speciallæge, men også gøre op for de lange ventetider, der lige nu er på kontrolbesøg og samtaler. 

- Hvis vi kan bringe den nødvendige ekspertise ind i patientens eget hjem, så kan vi imødegå det stigende behov samtidig med, at vi kan tilbyde sikre and komfortable online baseret kontrolbesøg til multipel-patienterne - på den måde kommer dagligdagen til at fylde mere og sygdommen mindre, fortæller Mikkel Geertsen.

Det nye tilbud bliver hilst velkommen af Det Danske Scleroseregister. 

- Det er et faktum at der tilkommer flere patienter med multipel sclerose, og patienterne lever længere samtidigt med at der kommer flere medicinske behandlinger, hvilket fordrer bedre tættere monitorering for at optimere patients sygdomskontrol og livskvalitet. Derudover er forskning et nødvendigt værktøj, for at kunne fortsætte den gode udvikling. Da behovet for monitorering stiger og vi desværre ikke har speciallæger nok især i yderområder, hilser jeg alle nye initiativer velkommen, fortæller Melinda Magyari, der er neurolog og leder af Det Danske Scleroseregister i en pressemeddelelse. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland