Ny Thisted-borgmester: Der er tusind ting jeg ikke aner noget om

I vores miniserie om de nye nordjyske borgmestre handler det i denne omgang om Ulla Vestergaard, der er ny borgmester i Thisted Kommune.

Da røgen havde lagt sig efter kommunalvalget i november, skulle der en ny beboer ind på borgmesterkontoret i Thisted. Socialdemokraten Ulla Vestergaard erstattede Lene Kjeldgaard fra de konservative. 1. januar havde Ulla Vestergaard så første arbejdsdag som borgmester i Thisted Kommune.

- Det er jo en kæmpe gave at få sådan en udfordring. Men det suger da også noget i maven, fordi det forpligter da også rigtig meget i forhold til at gøre det allerbedste, fortæller Ulla Vestergaard i en kort pause fra et introduktionsmøde i kommunalbestyrelsen.

Ulla Vestergaard er ikke helt uvant med kommunalpolitik. I to perioder har hun været byrådsmedlem i Thisted - senest som viceborgmester - men det er første gang, hun går til byrådsmøder med titlen som borgmester.

- De sidste år har været en skoling og en læringsproces for mig, så jeg synes, jeg er klar til det. Men det jeg så ved, det er, at når man kommer til at arbejde i organisationen, så er der jo også 10.000 ting, jeg ikke aner noget som helst om. Men der er jo også en stab af mennesker, der hjælper på vej - så man står ikke helt alene jo, fortæller Ulla Vestergaard.

Torsdag var der introduktionsmøde for byrådets politikere og den nye borgmester. Når diverse indlæringsfaser er kørt igennem, så ser den nye borgmester frem til at træde ind i sin nye rolle.

- Når man går fra at være kommunalbestyrelsesmedlem til at være borgmester, det er en anden position. Det tror jeg, at jeg får meget mere fodfæste i, men lige nu er jeg meget fortrøstningsfuld for, at det skal jeg nok få styr på, fortæller Ulla Vestergaard.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland