Ny udvalgsformand vil se virkeligheden i stedet for at læse om den

Den nye formand for Socialudvalget i Frederikshavn Kommune er taget på rundtur på kommunens institutioner for med egne øjne at se den virkelighed, han får det politiske ansvar for.

Hvad gør man, hvis man bliver udvalgsformand for et område, som man mangler indsigt i? Det spørgsmål stillede byrådsmedlem Ole Rørbæk Jensen fra Frederikshavn Kommune sig, efter han fik posten som formand for kommunens socialudvalg.

Svaret blev, at den nye udvalgsformand sendte sig selv i praktik.

quote Jeg synes, det er ærligt. Han kommer fra en helt anden verden, og man kan ikke vide alt.

Annette Weesgaard, aktivitetsleder for Område Vest i Frederikshavn Kommune.

Mandag indledte den nye socialudvalgsformand så en syv dage lang rundtur med et besøg på Sydbyens Aktivitetscenter i Bangsbo. Et sted, som cirka 550 borgere besøger hver uge.

Ole Rørbæk Jensen har siddet i byrådet i Frederikshavn Kommune siden 2005, men som tidligere radioforhandler mente han ikke, at han havde den viden, der var brug for, for at sidde i spidsen for kommunens socialudvalg. Derfor er han taget i praktik i virkeligheden.

- Jeg synes, det er meget givende. Du får orienteringen direkte fra medarbejdererne derude. Du får at vide, hvad der er godt, og du får selvfølgelig også at vide, hvis der er nogle udfordringer, og det skal vi da tænke på som polikere, siger Ole Rørbæk Jensen (S).

Giver mere værdi

Institutionerne er glade for, at den nye udvalgsformand lægger vejen forbi. Ole Rørbæk Jensen viser med besøgene nogle egenskaber, som andre politikere måske kunne lade sig inspirere af.

- Jeg synes, det er ærligt. Han kommer fra en helt anden verden, og man kan ikke vide alt. Der, hvor han får tingene at vide, er ude hos os, så det giver meget mere værdi, når han kommer ud og stiller spørgsmål. Det kan godt være, at han ikke ved så meget om området, men han virker til at være åben og tage imod, og det ser vi som en kæmpe værdi, siger Annette Weesgaard, der er aktivitetsleder for Område Vest i Frederikshavn Kommune.

Der er mange nye ansigter at hilse på og meget viden at suge til sig, når det politiske arbejdsområde er nyt. Ole Rørbæk Jensen er dog glad for, at han med egne øjne og ører får muligheden for at danne sig et indtryk af, hvordan socialområdet i Frederikshavn Kommune fungerer.

- Det lærer jeg jo en masse af. I stedet for at sidde med et stykke papir med en sag på, så kan jeg jo nu forbinde det med nogle ansigter. Jeg kender til, hvordan systemerne fungerer, og det synes jeg er værdifuldt, siger han.

Ole Rørbæk Jensen sidder for første gang for bordenden som formand for Socialudvalget på onsdag, hvor udvalget har sit første møde i den nye byrådsperiode. 

Hvad gør man, hvis man bliver udvalgs-formand for et område, som man mangler indsigt i? Det spørgsmål stillede byrådsmedlem Ole Rørbæk Jensen fra Frederikshavn Kommune sig selv, efter at han fik posten som formand for kommunens socialudvalg. Svaret blev, at den nye udvalgs-formand sendte sig selv i praktik - og i dag begyndte han sin rundtur i virkeligheden

Seneste nyt

fra Nordjylland