Ny virksomhed i Skagen

En gruppe norske og danske virksomheder etablerer nu Skagen Offshorepark i Vestas tidligere fabrik i Skagen. Manden bag forventer 50 nye arbejdspladser her og nu.

Dermed kommer der igen liv i de 6.513 kvadratmeter store bygninger på Buttervej, der har stået tomme siden februar 2011, da Vestas lukkede sin vindmølleproduktion i Skagen.

- Det overordnede mål er samle leverandører til det kæmpe norske offshore-marked, og vores plan er at udvikle ejendommen i forhold til dette marked, fortæller nordmanden Einar Rune Vinningland, der offentliggjorde nyheden i dag på Scandic The Reef i Frederikshavn i forbindelse med MARCODs konference om forretningsmuligheder indenfor offshore olie & gas i Norge.

Einar Rune Vinningland er talsmand for den gruppe af norske og danske virksomheder, som står bag Skagen Offshorepark.

- Jeg regner med, at der kommer 50 nye arbejdspladser her og nu og forhåbentlig flere med tiden, siger han.

Einar Rune Vinningland er direktør for Globe Group, der i snart et år har haft kontor i Kattegat Silo i Frederikshavn. Han ser store muligheder i at bygge bro mellem offshore-sektoren på det norske vestland og de maritime virksomheder i Nordjylland.

- Mange i Norge har i flere år haft den holdning, at olieeventyret nærmede sig en afslutning, men fundet sidste år af det tredjestørste oliefelt i Nordsøen viser, at olieeventyret kun lige er begyndt. Alene i Norge skal der de kommende år bygges 400 nye supplyskibe, siger Einar Rune Vinningland.

Han mener, at især Nordjylland har alt det, som nordmændene allerede efterspørger og får endnu mere brug for de kommende år.

- Offshore-branchen kræver kvalificerede folk. Ikke et ondt ord om polakker og andre, men på dette område skiller nordjyderne sig ud. Desuden er Aalborg Universitet en særdeles kompetent og afgørende samarbejdspartner, mener Einar Rune Vinningland.

Til at begynde med rykker mindst fem virksomheder ind i Skagen Offshorepark.


Seneste nyt

fra Nordjylland