Nye fodboldklubber i Aalborg har stor succes

Aalborg har mange traditionsrige og etablerede fodboldklubber, men de seneste år er små nye klubber begyndt at få fat i fodboldinteresserede unge.

Idéen kom over en øl i juni 2017, men nu her knap et år efter træner FK Fjordsiden fire hold for både damer og herrer. 

- Vi ville gerne starte noget selv, og vi har ambitioner. Vi har valgt at lave en moderne klub, hvor der er plads til at lave lidt ekstra for medlemmerne, siger næstformand i fodboldklubben Kristian Gasberg. 

Jonas Serup, formand i klubben, og næstformand Kristian Gasberg er begge fra Thy og tilflyttere til Aalborg. De har tidligere spillet hos Aalborg Chang, men sammen med medstifteren Morten Pedersen blev de trætte af det traditionelle foreningsliv i den gamle Aalborg-klub og valgte at starte deres egen. 

- Når man er i andres foreninger, så skal man ligge under andre regler og begrænsninger, og det har vi alle tre været enige om ikke er det, vi vil, siger Kristian Gasberg. 

Ti nye fodboldklubber i Aalborg

FK Fjordsiden er ikke den eneste nye klub i Aalborg. De seneste tre til fire år er der blevet oprettet 10 nye fodboldklubber. 

​ - Vi ser, at det typisk er studerende, der starter klubber op, fordi de gerne vil have et fællesskab, siger Søren Ørgaard der er embedsmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune. 

Han fortæller, at der altid er blevet dannet nye klubber, men flere er blevet lukket igen. Den tendens har dog ændret sig.  

- Man må selvfølgelig sige, at over de seneste tre til fire år har der været nogle foreninger, som har vist noget bæredygtighed, så det kan jo være, at det er fremtidens klubber, det er ikke til at vide, siger Søren Ørgaard.  

FK Fjordsiden har indtil videre lige omkring 70 medlemmer. Til sommer vil de oprette både et U18 og et U16 pigehold, og de satser på endnu flere hold til vinter. 


Seneste nyt

fra Nordjylland