Nye kæmpe vindmøller er på vej

 Nye kæmpe vindmøller er på vej

Miljøministeriet har fundet syv potentielle steder i landet, hvor der kan opstilles nye store vindmøller.

Endnu inden det første spadestik til testcentret for ekstra høje vindmøller i Østerild Klitplantage i Thy er taget, er Miljøministeriet klar med syv nye steder, hvor der kan opstilles lige så store vindmøller.
To områder ligger i Tønder, tre i Ringkøbing-Skjern Kommune og et i henholdsvis Jammerbugt og Vesthimmerland Kommuner, erfarer netavisen Altinget.

Vindmølleindustrien har længe efterlyst pladser, hvor man frem mod 2020 kan opstille 8-10 prototypemøller på 200-250 meter.
I forbindelse med forhandlingerne om testcentret i Østerild besluttede politikerne at udarbejde en helhedsløsning, hvor man ikke bare fandt plads til testcentret, men også til prototypemøllerne.
Det arbejde har nu resulteret i, at en arbejdsgruppe har
fundet syv egnede steder, som i alt har plads til 20 møller. De områder skal nu i høring.
 
Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien,
understreger, at det er vigtigt for sektoren at vide, om der er mulighed for at teste fremtidens vindteknologi i Danmark.

- Derfor er det en rigtig god idé, at politikerne vil lave en
samlet plan, så vi får overblik over, hvad der kan lade sig gøre, siger han til Altinget.
 
I Danmarks Naturfredningsforening er man positivt indstillet over, at der skal afprøves nye store vindmøller, men foreningen påpeger, at flere af de syv områder ligger lige op ad fuglebeskyttelsesområder.

- Det er problematisk, og derfor skal konsekvenserne
undersøges meget nøje, inden man opstiller møller, siger Nora Skjernaa Hansen, naturpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.
Ifølge Altingets oplysninger skal områderne købes af
vindmøllefabrikanterne. I dag er alle områderne privatejet landbrugsjord.


Seneste nyt

fra Nordjylland