Nye kommunale vagter i Frederikshavn

Kommunens Teknikudvalg har vedtaget at indføre en ny type vagter, som udover parkeringskontrol, skal varetage flere andre kontrolopgaver i kommunen.

Fremover vil begrebet "parkeringsvagt" ikke eksistere i Frederikshavn Kommune. Det ligger fast efter at kommunens teknikudvalg holdt møde her til eftermiddag. I kølvandet på kommunens opsigelse med Parkeringskontrol Nord har udvalget nu vedtaget, at der i stedet ansættes kommunale vagter, som udover parkeringskontrol, også skal varetage opgaver som at kontrollere butikkernes udendørs udstillinger på gågaden, og om folk har husket at rydde fortovet for sne.

- Vi tror på, at det er fornuftigt, at de er ude og servicere borgerne og fortælle dem, at de skal gøre sådan og sådan. Og i værste fald skal de selvfølgelig give dem en bøde, siger formanden for teknikudvalget, Brian Pedersen (SF).

Det er blandt andet byens handelsstandsforening, der har presset på for at få mere kontrol med placeringen af butikkernes udendørs udstillinger på gågaden. Klaus Johansen er indehaver af "Mr" på Danmarksgade i Frederikshavn. Udover at være butiksejer på syvende år, er han også bestyrelsesmedlem i handelsstandsforeningen.

- Folk, der har deres daglige gang i gågaden, er jo interesserede i, at der ser ordentligt ud, og at der er til at komme til, fortæller han og påpeger samtidig, at det igennem den tid, han har haft butik i byen, er blevet stadig mere nødvendigt med kontrol af butikkernes placering af tøjstativer og tilbudsskilte.

Brian Pedersen erkender da også, at det tidligere har været så som så med kontrollen af den slags ting i Frederikshavn Kommune.

- Reelt har der jo ikke været en speciel person, der har haft opgaven, så det har været efter, hvornår der har været en konkret klage. Så har vi selvfølgelig sat personalet til at kigge på den konkrete sag, siger han.

Men nu skal det altså være slut. Så når samarbejdet med Parkeringskontrol Nord slutter officielt den 1. maj, bliver den nye type kommunalvagter altså virkelighed.


Seneste nyt

fra Nordjylland