Nye meget unge læger på job

02:25

Foto: (Arkivfoto)

1 af 2

Det er kun fire år siden, at de allerførste medicinstuderende startede på deres uddannelse i Aalborg, men allerede i dag trak den første af de kommende læger i arbejdstøjet for at møde patienterne på Aalborg Universitetshospital.

En 14-årig dreng med en fodboldskade er den allerørste patient på den allerførste arbejdsdag for den 24-årige Emil Riis Abrahamsen som læge i Akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital.

- Det er godt at komme i gang, men det er også nervepirrende at skulle møde patienterne i dag, siger Emil Riis Abrahamsen til TV2/NORD.

Emil Riis Abrahamsen er fra det første hold medicinstuderende i Aalborg, der begyndte på uddannelsen for fire år siden. Det betyder, at nu er nået så langt i uddannelsen, at han må påtage sig vikariater og fungere som rigtig læge - hvis det har med ortopædkirurgi at gøre.

Den nordjyske udgave af lægeuddannelsen er helt bevidst designet således, at de studerende allerede efter otte semestre kan få en pause fra bøgerne og komme ud få noget praktisk erfaring.

SE TV2/NORD KL. 19:30

Flere nyheder fra TV2 Nord