Nye muligheder for iværksættere

Nordjyske iværksættere har nu muligheden for at blive optaget i en ny etableringsordning, hvor de kan få dagpenge i 40 uger, imens de arbejder med deres idé.

Det er et nyt forsøg i Nordjylland, der gør det muligt for nye iværksættere at få dagpenge i op til 40 uger samtidig med, at de kan arbejde for at realisere iværksætterdrømmen.

- Det her forløb henvender sig til iværksættere, der har en forretningsidé, som skal arbejdes videre med, siger Anders Nørgård, der er projektleder fra Væksthus Nordjylland.

Som kreativ sjæl kan det være svært at komme i gang med forretningen, fordi opstarten er krævende. Det får iværksætterne hjælp til i form af undervisning, sparing, handleplaner og konsulenttimer.

Ordningen kører som forsøg i Nordjylland indtil udgangen af 2014. Projektet skal skabe både nye iværksættere og flere arbejdspladser, fortæller Regionsformand Ulla Astman (S).

- Jeg ser gerne, at vi går foran på det her område. I forhold til iværksætteri hænger vi en anelse bagefter de øvrige landsdele. Der er behov for, at vi er helt fremme i skoene, således vi er med til at skabe vækst og arbejdspladser i vores område, siger Ulla Astman.

En af dem, der håber at komme med i etableringsordningen er IT-ingeniør Ken Isobe Falk. I cirka ét år har han i sin fritid puslet med en idé om en videreudvikling af små drone-helikoptere. Via iværksætterordningen håber han at komme længere med projektet.

- Hvis jeg kommer med, får jeg muligheden for at blive selvstændig. Ellers ville jeg ikke økonomisk have den mulighed for at arbejde fuld tid med det, siger Ken Isobe Falk.

Der er cirka plads til 50 nye iværksættere i etableringsordningen. Læs mere om vilkårene her:

http://startvaekst.dk/vhnordjylland.dk/etableringsordning


Seneste nyt

fra Nordjylland