Nye problemer med ny Egholmfærge

Vind og strøm indstillede færgeforbindelse torsdag og fredag, men den nye færge burde kunne håndtere vejrmæssige udfordringer, lyder kritikken.

Torsdag og fredag var der på grund af vind og strøm ingen færgeforbindelse mellem ø og fastland. Det får nu Egholmbeboere til at rette en skarp kritik af den nye færge, som slet ikke matcher de krav, der er til en færgeforbindelse ud i fjorden.

- Ikke at kunne komme hjem til øen og vide, at børnene er hjemme, det er faktisk rigtig ubehageligt, synes jeg, siger Jens Jacob Jacobsen fra Egholm.

Siden torsdag aften var han fanget i Aalborg, fordi den nye Egholmsfærge på grund af strøm og vind fra øst ikke kunne sejle før lørdag morgen. Den nye Egholmfærge har blandt andet ikke nogen køl, og det gør det mere følsom over for vind.

Kommunen erkender, at der er startvanskeligheder for den nye færge.

- Det er altså ikke som at købe et typehus det her. Man slår ikke op i et katelog og køber en færge og et færgelejde, der passer til, siger Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder ved Aalborg Kommunes By- og Landskabsforvaltning.

Egholmboerne er klar over, at færgeaflysninger kan være en del af hverdagen på en ø, men med den nye færge, frygter de unaturligt mange aflysninger.

- Naturen lever vi med, ellers boede vi ikke her ovre. Men det her er ikke naturen. Det er ikke naturens kræfter, der har skabt den her situation. Det er overfartslederen, og manglende kommunikation, og det er en kommunal fadæse, siger Jens Jacob Jacobsen.

Han vil nu tage kontakt til Aalborgs borgmester og rådmanden for by- og Landskabsforvaltningen for at få dem til at se på sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland