Nye regler fik bolighandler til at eksplodere

Mange købere og sælgere fik travlt med at afslutte bolighandel op til 1. maj, hvor nye regler træder i kraft.

Nye regler for boligsalg, der trådte i kraft tirsdag, har fået mange til at afslutte en bolighandel de seneste dage. Det konstaterer man hos ejendomsmæglerkæden EDC.

I sidste uge blev der solgt mere end 400 boliger hos EDC mod normalt omkring det halve. Alene mandag blev der sat underskrift på 145 boliger hos EDC.

Op til de nye regler har selve bolighandlen været væsentligt billigere for både køber og sælger. Det har fået mange, der var tæt på at skrive under, til at få de sidste ting på plads inden skæringsdatoen.

- Vi er naturligvis glade for den forrygende afslutning på en i øvrigt ganske pæn april, siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann.

- Men vi er ikke blinde for, at en stor del af forklaringen er de nye regler, som træder i kraft i dag, tilføjer han.

Fra i dag skal der også udføres et eleftersyn ligesom tilstandsrapporten er blevet udvidet.

Med en udvidet tilstandsrapport skal også ejerskifteforsikringen udvides, ligesom selvrisikoen på forsikringen er blevet sat ned. Det betyder voldsomme prisstigninger på ordningen.

EDC er bekymret for, om ordningen med tilstandsrapporter og ejerskifteforsikringer bliver så dyr, at mange vil vælge den fra.

- Set i lyset af de mange afsluttede handler, inden ændringerne trådte i kraft, er der jo meget der tyder på, at forbrugerne ikke ligefrem har afventet de nye regler. Snarere tværtimod, siger Jan Nordmann.

- Det er vigtigt at huske på, at hele ordningen er frivillig. Den skal derfor også være attraktiv for både sælger og køber, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland