Nye skraldespande er for små

Stor utilfredshed med nye affaldscontainere i Aalborg Kommune. Foreløbig har renovationsvæsnet fået henvendelser fra 1.000 borgere, som synes, at der er alt for lidt plads i pap- og papircontainerne.

Grethe Nielsen på Oppelstrupvej i Nøvling har kørt den gamle 140 liters pap- og papircontainer i garagen. Hun har fået en ny container af renovationsvæsenet, hvor der kun er plads til 120 liter.

- Den er alt for lille. Den har jo slet ikke en størrelse, der svarer til, hvor meget pap og papir vi smider ud, siger Grethe Nielsen.

Grethe Nielsen er langt fra alene om at være utilfreds. Siden de 46.000 nye affaldscontainere kom i brug i Aalborg Kommune sidst i oktober, har 1.000 borgere bedt renovationsvæsenet om en ekstra container, fordi der ikke er plads nok i én. 

- 1.000 henvendelser om at få flere spande tager vi som et positivt tegn på, at borgerne er blevet rigtig gode til at sortere pap og papir fra som før blev brændt af, og som i dag bliver genbrugt, siger renovationschef Carsten Iversen.

Renovationschefen vil ikke betragte det som en fiasko, at mange synes, at spandene ikke er store nok.

- Vi har valgt en spand, som andre kommuner har gode erfaringer med, og der er lavet tests inden vi tog spandene i brug, og lad os nu se, når der er gået nogle måneder, siger han.

Renovationschefen udelukker, at spandene bliver større, men til gengæld kan det være, at de skal tømmes noget oftere, erkender han.


Seneste nyt

fra Nordjylland