Nye svømmetalenter på vej

Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

Et af de hotteste navne i dansk svømning lige nu er unge Mie Ø. Nielsen fra Aalborg. Men den nordjyske talentmasse stopper langt fra ved Aalborg-svømmeren. Lørdag var flere af fremtidens svømmeprofiler samlet i Hjørring til de Vestdanske mesterskaber.

De danske svømmehaller kan snart blive udsat for nye, nordjyske svømmehåb. Lørdag var flere af fremtidens store svømmere således samlet i Vandhuset i Hjørring til de Vestdanske Mesterskaber. Ifølge formanden for svømmeklubben S68 Hjørring, så kan nogle af svømmerne meget vel være snart være at finde i den danske elite.

- Vi har vel 7-8 stykker, som inden for de næste år kan gøre sig rigtig gældende i den danske elite, så det ser lyst ud, siger Ole Ulrich Jensen til TV2/Nord.

To af klubbens helt store håb hedder Marcus Thøgersen og Pernille Rasmussen. De svømmede begge til mesterskaberne lørdag. Og begge havde succes. Marcus Thøgersen fik en sølvmedalje i 200 meter butterfly, mens Pernille Rasmussen suverænt vandt guld i 100 meter rygcrawl. Ifølge formanden, kan de to nå meget langt.
 
- Jeg vil tro, at de inden for de næste to-tre år vil komme op og blande sig i den absolutte elite i Danmark og opnå medaljer til de danske mesterskaber, siger Ole Ulrich Jensen.
 
Og svømmerne selv er da heller ikke bange for at drømme stort.
 
- Selvfølgelig er OL det helt store mål, men hvis man tænker realistisk, så er det nok højest VM, jeg kan komme med til, siger Pernille Rasmussen.

Flere nyheder fra TV2 Nord