Nye svømmetalenter på vej

Et af de hotteste navne i dansk svømning lige nu er unge Mie Ø. Nielsen fra Aalborg. Men den nordjyske talentmasse stopper langt fra ved Aalborg-svømmeren. Lørdag var flere af fremtidens svømmeprofiler samlet i Hjørring til de Vestdanske mesterskaber.

De danske svømmehaller kan snart blive udsat for nye, nordjyske svømmehåb. Lørdag var flere af fremtidens store svømmere således samlet i Vandhuset i Hjørring til de Vestdanske Mesterskaber. Ifølge formanden for svømmeklubben S68 Hjørring, så kan nogle af svømmerne meget vel være snart være at finde i den danske elite.

- Vi har vel 7-8 stykker, som inden for de næste år kan gøre sig rigtig gældende i den danske elite, så det ser lyst ud, siger Ole Ulrich Jensen til TV2/Nord.

To af klubbens helt store håb hedder Marcus Thøgersen og Pernille Rasmussen. De svømmede begge til mesterskaberne lørdag. Og begge havde succes. Marcus Thøgersen fik en sølvmedalje i 200 meter butterfly, mens Pernille Rasmussen suverænt vandt guld i 100 meter rygcrawl. Ifølge formanden, kan de to nå meget langt.
 
- Jeg vil tro, at de inden for de næste to-tre år vil komme op og blande sig i den absolutte elite i Danmark og opnå medaljer til de danske mesterskaber, siger Ole Ulrich Jensen.
 
Og svømmerne selv er da heller ikke bange for at drømme stort.
 
- Selvfølgelig er OL det helt store mål, men hvis man tænker realistisk, så er det nok højest VM, jeg kan komme med til, siger Pernille Rasmussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland