Nye vinde over Aalborg

Aalborg skal igen i år danne rammen om en vindkonference, hvor forskere, organisationer og virksomheder kommer med ideer, som kan udvikle den danske vindmølleindustri.

Den danske vindmølleindustri er under pres. Udenlandske virksomheder forsøger at konkurrere med de danske producenter, og den udfordring forsøger vindmølleindustrien at imødekomme med konferencen "Vindmølleindustrien - dansk konkurrenceevne i en global industri".

Konferencen, som arrangeres af vindmøllenetværket Hub North, Vindmølleindustrien, Offshoreenergy.dk og Aalborg Universitet, afholdes for andet år i træk i Aalborg Kongres & Kultur Center mandag den 2. juni 2014.

- Sidste års konference var en stor succes med over 180 deltagere fra vindenergisektoren, der var med til at diskutere og dele viden og erfaringer på området. Det er også vores håb og ønske for dette års konference, hvor der især vil være fokus på, hvordan den danske vindmøllebranche bliver mere konkurrencedygtig, fortæller projektleder i Hub North, Henrik Wadmann.

Der har ifølge Henrik Wadmann været stor efterspørgsel på en gentagelse af konferencen, hvor repræsentanter fra blandt andre Vestas Wind Systems, Siemens Wind Power, Aalborg Portland og Bladt Industries vil deltage sammen.

Flere politikere og folk fra erhvervslivet vil tale på konferencen, hvor der også vil være en paneldebat. Vidensdelingen er vigtig for den danske vindmølleindustris fremtid.

- Udvikling og forbedring af den danske konkurrenceevne står højt på dagsordenen, og derfor er det også et særdeles relevant og ikke mindst nødvendigt emne at tage op. Vi er nået langt, men der er stadig plads til forbedring, og jeg håber og tror på, at vi på konferencen kan tage endnu et skridt imod at udvikle bedre og billigere vindenergi, siger Henrik Wadmann.


Seneste nyt

fra Nordjylland