Nyt besøgscenter i klitplantage

Et nyt besøgscenter er klar til snart at se dagens lys. Det drejer sig om, Gateway Blokhus, som har sit udspring i en stor fællesnordisk satsning med at styrke vandre- og cykelturismen. 

Det er Naturstyrelsen, som er hovedentreprenør i det nye besøgscenter, bistået af en stor gruppe lokale ildsjæle. Ideen med Gateway Blokhus, som besøgscentret kommer til at hedde i dagligdagen, er, at der kommer fitness-stier, mountainbike-stier, naturlegeplads, grill- og picknikpladser, madpakkehus samt toilet m.m.
Det hele omkranset af parkeringsarealer samt et informationssystem, der kan vejlede brugerne af de mange muligheder.
 
Vision er, at Naturstyrelsen med Gateway Blokhus kan bidrage til det sundhedsfremmende og aktive friluftsliv, hvorved Naturstyrelsen bliver stærkt bidragende til, at flere motionister og familier kan få glæde af plantagen i Blokhus.
 

Det er den lokale afdeling af Naturstyrelsen, Naturstyrelsen Vendsyssel, der har udformet en driftsplan, hvori det nye besøgscenter er beskrevet. Og heraf fremgår det, at Blokhus Klitplantage, med sin tætte beliggende til bl.a. Aalborg, er et af de meste besøgte i landsdelen, hvilket var en del af begrundelsen for valg af besøgscentrets placering. Plantagen rummer allerede flere vandre,- løbe- og cykelruter, ligesom der også allerede er etableret en hundeskov og en sheltersplads.
 

- Vi er planlagt til at ligge i den nordlige del af Blokhus Klitplantage, hvor der er lettest adgang fra byen, sommerhusområderne, oplandet og de offentlige busforbindelser. Placeringen er også valgt, fordi det er i umiddelbar tilknytning til plantagens driftsbygninger og opsynsbolig, hvorved der ikke spredes anlæg i flere dele af plantagen og hvorved opsyn med faciliteterne lettes og hærværk forebygges, fortæller klitplantør og naturvejleder Torben Stæhr.

Åbningen af Gateway Blokhus sker på Skovens Dag, søndag den 29. april.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland