Trods protester fra borgere: Nyt boligområde i Støvring

Et nyt boligområde ved naturskønne arealer er grund til megen frustration hos borgere i Støvring, der bor øst for jernbanen.

Byrådet i Rebild Kommune har netop vedtaget den lokalplan, der skal bane vej for et nyt boligområde kaldet "Haren" i et naturområde med både søer og bække. Det sker på trods af, at der er kommet 25 indsigelser fra borgere, hvor af en af dem er en underskriftsindsamling med 362 signaturer. 

En hel del af indsigelserne omhandler vandløbet Mastrup Bæk. Tidligere har der nemlig været en såkaldt å-beskyttelseslinje på 150 meter - altså en zone op til bækken, hvor der ikke må bygges.

quote I 2017 underskrev vi en købsaftale på en af grundene på Rådyret. Prisen var relativt høj (...) Vi blev for kort tid siden opmærksomme på lokalplanforslag 321, Haren, og til skræk og rædsel går den stik mod de to største årsager til, at vi valgte at købe grund og bygge hus på Rådyret. (...) Udføres lokalplanforslag 321 vil vi have en ejendom som er væsentligt mindre værd end den totalt set har kostet

Indsigelse mod lokalplanen

Med den nye lokalplan ser den zone ud til at ændre sig. Faktisk reduceres den fra 150 til 30 meter. Det sker, fordi kommunen har fået dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til det.

Borgere bange for værditab

Mange af indsigelserne er fra borgere, der bor på den anden side af Mastrup Bæk. De er bange for, at deres boliger mister værdi, når der kommer boliger lige på den anden siden af åen. Og tættere på vandløbet, end de selv gør.

- Jeg kan sagtens se, at det det kommer tæt på. Men det kommer altså ikke tættere på, end det, der er blevet skitseret tidligere, siger Leon Sebbelin og henviser til kommuneplanen fra 2017.

Og derfor er lokalplanen altså blevet vedtaget på trods af protester fra mange af byens borgere. Men borgmesteren mener, at man har lyttet.

- Jeg synes, vi imødekommer indsigelserne til dels. Vi har ændret på, hvor højt man må bygge. Det har vi sat ned fra 10 til 8,5 meter, forklarer borgmester Leon Sebbelin, Radikale Venstre.

Huse til de mange nye indbyggere

Støvring har de seneste år oplevet en markant befolkningstilvækst. I 2010 havde byen 6.800 indbyggere, mens den i dag har 8.200. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Udviklingen i Støvring er gået stærkt de seneste år, og derfor er vi nu nået til boligområdet Haren, siger borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin, Radikale Venstre.

Han har oplevet, at de andre nye arealer i byen er blevet revet væk.

Lokalplan 321, Rebild Kommune. Arealet her på 13 hektar skal være et nyt boligområde.
Lokalplan 321, Rebild Kommune. Arealet her på 13 hektar skal være et nyt boligområde.
Foto: Rebild Kommune

 


Seneste nyt

fra Nordjylland