Nyt efterskolekoncept: 10. klasse helt uden prøver på Borremose

Borremose Efterskole mellem Aars og Nørager er på vej med et nyt koncept - prøvefri 10. klasse.

På gymnasierne kører forsøg, hvor eleverne ikke får karakterer før til eksamen sidst på skoleåret. På Borremose Efterskole i Rebild Kommune tager man nu det forsøg en tak videre - nemlig ved helt at kvitte både karakterer og afsluttende prøver.

Ordningen hedder "10 Prøvefri" og er en alternativ 10. klasse, hvor innovation, kreativitet, udveksling og håndværk er nøgleordene. Det skriver efterskolen i en pressemeddelelse.

Undervisningen og arbejdsformen tager udgangspunkt i en tværfaglig og projektorienteret undervisning. I løbet af året laver eleverne 4-5 større projekter, hvor man får lejlighed til at fordybe sig. Der arbejdes uafhængigt at et fast pensum og i ”10 Prøvefri” er karaktererne byttet ud med skriftlige evalueringer og udtalelser.  

Adgangskravet er derfor, at man fagligt allerede i 9. klasse har kvalificeret sig til en ungdomsuddannelse.

- Borremose har som efterskole mulighed for og frihed til at tilbyde eleverne en anderledes og kreativ undervisning, der både er relevant for eleverne fagligt, og som fanger deres interesse. Vi tror på, at det er ved at skabe og genkende sammenhænge og ved at få et større medansvar for egne forløb, at man lærer kunsten at mestre, siger Marianne Sloth, forstander på Borremose Efterskole.

Borremose Efterskole råder over mange værksteder og tilbyder eleverne både praktisk og boglig undervisning.

- Vi lægger stor vægt på, at det faglige indhold bliver gjort relevant for de unge i forhold til deres kommende ungdomsuddannelse. Der vil i projekterne være fokus på forskellige kombinationer af fagene dansk, engelsk, matematik, natur- og kulturfag. Eleverne arbejder med studiegrupper og samarbejdsøvelser, fordi vi tror på, at gode samarbejdskompetencer er læring for livet, siger Marianne Sloth.

"10 Prøveri" begynder efter sommerferien.


Seneste nyt

fra Nordjylland