Nyt FN-center til Aalborg

Foto: Nick Clark

Et nyt FN-center - og foreløbig eneste af sin slags i Europa - er på vej til Aalborg.

Det er et kommende Unesco Center, der ser dagens lys på Aalborg Universitet, og Den Obelske Familiefond har netop bevilliget 4,2 millioner kroner til det enestående center.

Centret bliver det første af sin art i Europa, og pengene skal bruges til et professorat i den forbindelse.

Unesco Centret hedder Unesco Aalborg Centre for Problem Based Learning in Engineering Sciences and Substainability, og det betyder firkantet sagt, at centret skal være med til at redde verden fra globale klimamæssige udfordringer ved bl.a. at sætte fokus på den særlige og succesfulde problembaseret og projektorienteret danske undervisningsmodel.

Forskningsarbejdet under FN-regi skal udbredes til resten af verden fra Aalborg, og visionen er kortfattet: at man med bedre tekniske uddannelser skal kunne løse globale udfordringer og redde kloden!

Placeringen er en stor anerkendelse af Aalborg Universitets pædagogiske model og giver både universitetet og regionen adgang til en række samarbejdsflader inden for FN.

Det Obelske Familiefond støtter med midler til oprettelse af et femårigt UNESCO-professorat til ledelse af det nye center. Og bevilling på 4,2 millioner kroner er den største, fonden netop har uddelt.