Nyt forsøg skal forbedre plejehjem i Aalborg

Foto: Michael Kragmann

Lindholm Plejehjem og Lollandshus har fået godkendt deres ansøgning om selvstyre. Nu skal antropologer stille spørgsmål til, hvordan hjemmene styres.

Snart kommer der mere tid til beboerne på plejehjem i Aalborg. Ældre- og Handicapudvalget i byrådet i Aalborg har i dag godkendt et af fem plejehjems ansøgninger til selvstyre. Det er Lindholm Plejehjem og Lollandshus, der er gået sammen i et samarbejdsprojekt. Her skal en ekstern leverandør observere arbejdsgangen på de to plejehjem og ud fra observationer og interviews vurdere, hvad der kan forbedres på plejehjemmene.

Det nye projekt kommer efter, at Aalborg Kommune i 2016 lavede et forsøg med to plejehjem i Aalborg Kommune, hvor man har testet, hvordan plejehjemmene ellers kunne styres for at få mere kvalitet og mere tid med den enkelte beboer.

- Samarbejdsprojektet mellem Lollandshus og Lindholm Plejehjem er godt. Det er et antropologisk projekt, hvor øjne ude fra kan bidrage til at se, hvor der kan komme forbedringer, og stille spørgsmål til måden tingene bliver gjort på, siger Thomas Krarup, der er Rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen. 

Projektet med de to plejehjem bliver tildelt 450.000 kroner.

Ifølge Thomas Krarup skal resultaterne af projektet bruges til at se på forbedringer hos plejehjem i hele Aalborg Kommune. 

Flere nyheder fra TV2 Nord