Nyt håb for eliteidrætsklasser

 Nyt håb for eliteidrætsklasser

De særlige eliteidrætsklasser får alligevel lov at eksistere.

Statsforvaltningen havde eller slået fast, at eliteidrætsklasserne var i strid med Folkeskoleloven. I loven står der, at folkeskolen skal være for alle, men eliteidrætsklasserne favoriserer nogle elever. Men nu freder undervisningsminister, Tina Nedergaard (V), klasserne.

På Sønderbroskolen i Aalborg er der seks eliteidrætsklasser. Her er undervisningen tilpasset, så elever på én gang kan passe skolen og samtidig dyrke idræt på et højt niveau.

- Der skal være mulighed for, at vi har en idrætselite i Danmark. Det ville være helt håbløst, hvis vi ikke kunne fortsætte med at udvikle sportsfolk af en høj kaliber. Derfor er det vigtigt, at vi plejer deres talenter, siger den konservative uddannelsesordfører Rasmus Jarlov til Berlingske.

- Jeg er utrolig glad for, at undervisningsministeren med de kommende dispensationsmuligheder sørger for, at idrætsklasserne for 7. ? 9. klasserne kan fortsætte. De sidste måneders usikkerhed har været hård for talenterne, deres forældre og for alle de skoler, som i dag er rigtigt glade for idrætsklasserne. Med ministerens melding i dag kan de nuværende idrætsskoler gå i gang med at optage talenter til næste skoleår,? siger Team Danmarks formand Carl Holst.


Seneste nyt

fra Nordjylland