Nyt kollegium Aalborg for unge mødre

Aalborg Kommune har modtaget 6,7 millioner kroner til etablering og drift af kollegium for unge, enlige og sårbare mødre. Kollegiet placeres i det tidligere AaB College på Hadsundvej.  [b]  [/b]

Formålet med mødre-kollegiet er at nedbringe antallet af unge sårbare mødre. Det skal ske ved at give de unge mødre bedre muligheder for, at de selv og deres børn kan opnå de samme muligheder for personlige udfoldelse, trivsel og sundhed som resten af befolkningen.

Konkret vil projektet sætte fokus på, at de unge mødre gennemfører en uddannelse, kommer i arbejde, bliver bedre forældre og får et netværk. Kollegiets målgruppe er derfor unge enlige mødre under 25 år, som er under uddannelse, søger uddannelse eller endnu ikke er under uddannelse, men som er klar til at arbejde målrettet for at blive parat til uddannelse.

Baggrunden for at etablere et kollegium er, at forskellige undersøgelser har vist, at omkring halvdelen af unge enlige mødre under 23 år ingen erhvervsuddannelse har.

-      Det er chanceuligheden, vi skal livs; det, som vi også kalder for den sociale arv, siger rådmand Mai-Britt Iversen, der er meget glad for den ministerielle millionstøtte: 

-      Det handler for os især om at sikre, at de unge mødre både får sig en uddannelse og er optimale forældre for deres børn - så børnene sikres den trygge opvækst, der er så vigtig for et godt voksenliv. Netop dét kan mødre-kollegiet være med til at give.

Projektet løber over en 5-årig periode med en efterfølgende fire-årig forankringsperiode, og det følges af konsulenter fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. 

Aalborg Kommune forventer at kunne tage kollegiet i brug 1. august 2012.


Seneste nyt

fra Nordjylland