Opkald giver tryghed: Nyt nordjysk tiltag nomineret til pris

Psykiatrien i Region Nordjyllands nye projekt, "Hallo! Her går det godt", er blevet nomineret til "Årets Borgerinddragende Initiativ 2019"

Det handler om tryghed, både for patienter og pårørende i psykiatrien.

Under overskriften "Hallo! Her går det godt" har Psykiatrien i Region Nordjylland sat gang i et projekt, der skal hjælpe med kommunikation og forståelse - også når snakken kan være svær.

- Ideen er jo egentlig ganske simpel i sin grundform. Det handler om at være konsekvent med en fast kontaktperson hos Psykiatrien, som så løbende har kontakt til nogle af de pårørende til vores patienter. Målet er, at holde de pårørende opdaterede om hvordan patienten har det og samtidig styrke dem i at håndtere rollen som pårørende uden selv at blive syge, siger Malene Terp fra Psykiatriens Enhed for Samskabelse. 

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Tiltaget er siden nytår blevet udrullet på afdeling S2 på Aalborg Universitetshospital, hvor der er plads til 18 unge mellem 18 og 30 år. Et arbejde, der nu høster landsdækkende anerkendelse.

Projektet er sammen med fire øvrige tiltag blevet udvalgt og nomineret til prisen "Årets Borgerinddragende Initiativ 2019", der bliver uddelt for fjerde gang den 11.april i år.

I indstillingen fra bedømmelseskomitéen fremhæves det blandt andet, at pårørende oplever det positivt, at de opdateres om den unges situation og her har mulighed for at ventilere egne bekymringer og følelser.

Region Nordjylland har to gange tidligere vundet prisen fra Danske Regioner. Første gang i 2016 og senest med et netværk for benamputerede, der vandt prisen sidste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland