Nyt politiudspil: Flere betjente til lokalområderne

Politiet skal i højere grad være synlige i lokalområderne, lyder det i dag fra regeringen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritxau Scanpix

Inden for det næste halvandet år kommer der 150 flere betjente ud til lokalområderne. Det har Justitsminister Søren Pape Poulsen netop præsenteret på et pressemøde.

- De seneste år har politet haft mange opgaver i forbindelse med terrorforebyggelse, grænsekontrol og bander. Det har krævet en stor indsats fra politiet, men nu er antallet af assistancer faldet. Politiet skal nu være til stede i hele landet, sagde justitsminister, Søren Pape Poulsen (Konservative), i dag på et pressemøde. 

Her præsenterede han regeringens politiudspil, som indeholder 14 nye tiltag. Et af tiltagene er, at der skal være lokalbetjente i alle politikredse. Derfor bliver der sendt 150 nye politibetjente ud til landdistrikterne.

Indtil videre arbejder 250 betjente som lokalbetjente, men om halvandet år er det antal steget til 400.

Lokalbetjentene skal ikke tilhøre en enkelt by, som den tidligere landbetjent. I stedet skal der være mobile politistationer i alle politikredse. De skal køre ud til de steder, hvor der er brug for politiet, og planen er, at de skal være ude og køre cirka hver anden dag. 

- Det er en moderne version af landbetjenten. Politiet skal ikke være bundet af mursten, men de skal rundt i hele lokalsamfundet, sagde justitsministeren i dag.

Fremover skal det også være muligt at bestille politiet til at komme og lave færdselskontrol eller patruljere i et område, hvis borgerne i området har et ønske om det. Det er en ordning, der allerede er udrullet i Nordjylland, og den har været så stor en succes, at det nu også bliver en mulighed i landets andre politikredse.

Det skal ifølge Søren Pape Poulsen være med til at give et serviceorienteret og tilgængeligt politi.

Udover muligheden for at bestille en betjent, skal der også tilføres en særlig borgerrådgiver i politikredsene, som står klar til at svare på spørgsmål fra borgerne om politiets processer og igangværende sager.

- Vi har et af verdens bedste politikorps med dygtige betjente. Men politiet skal skridtet tættere på borgerne, for det er borgerne, de arbejder for, lød det i dag fra justitsministeren. 

Det indeholder det nye politiudspil

Regeringens nye politiudspil fokuserer på to områder: Lokalpoliti og borgerkontakt. 

Styrkelse af lokalpolitiet:


1. Styrkelse af det lokale politiarbejde
2. Flere mobile politistationer
3. Tryghedsopfølgning
4. Bestil en betjent
5. Målrettet tryghedspatruljering
6. Styrket fokus på responstider
7. Mere service og betjening i politiuddannelsen
8. Evaluering af erfaringerne med kredsråd
 
Kontakt til borgerne:

9. Borgerrådgivere
10. Bedre hjælp til ofre
11. Bedre service på 112 og 114
12. Bedre online service og tilgængelighed
13. Fokus på korrekt registrering af borgernes henvendelser
14. Løbende og systematisk opfølgning på klager

Kilde: Justitsministeriet

Forsiden lige nu