Nyt psykiatrisk afsnit i Nordjylland

På onsdag slår Brønderslev Psykiatriske Sygehus dørene op for afsnit 16 - en moderne akutmodtagelse for psykiatriske patienter.

De nordjyske psykiatriske patienter får nu langt bedre forhold en tidligere. På grund af strukturreformen har der været behov for flere pladser i psykiatrien, da modtagerområdet er udvidet til også at omfatte Jammerbugt Kommune.

- Jeg er glad for, at vi nu får flere pladser. Det betyder nemlig, at Region Nordjylland kan hjemtage mange af de psykisk syge borgere, som i øjeblikket bliver behandlet i Region Midtjylland, fortæller byggeudvalgsformand Vagn Flink.

Ombygningen er den hidtil største ved sygehuset og har kostet 21 millioner kroner. I midten af byggeriet er der fællesaktiviteter, opholdstue og kontor. Ud fra centrum er der tre fløje med i alt 22 moderne enestuer hver med bad og toilet.

Brønderslev Psykiatriske Sygehus havde 50 års jubilæum i 2007. Byggeriet med etplans pavilloner og haver tilknyttet var dengang nytænkning. De fysiske rammer er gennem årene løbende forbedret, og byggeprojektet i afsnit 16 er det seneste i rækken af planlagte ombygninger i Brønderslev. På budgettet for 2009 er der afsat penge til udbygning og renovering af de psykiatriske funktioner for ældre patienter, som ofte er demente.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord