Nyt ritual til vielse af homoseksuelle

Når homoseksuelle i fremtiden skal vies i kirken bliver det med et nyt, passende ritual.

Aalborg Stifts biskop Henning Toft Bro og syv andre biskopper fremlagde i dag et forslag til et nyt ritual, når homoseksuelle skal vies i de danske folkekirker, for den danske kirkeminister Manu Sareen (Rad.V.).

Den nordjyske biskop skriver i en kronik, at:

- Vi mener, at det er folkekirkens opgave at hjælpe homoseksuelle par til at leve sammen i troskab og kærlighed ved at lyse Guds velsignelse over deres samliv ved en kirkelig handling efter et autoriseret ritual, som giver homoseksuelle par ret til at få denne handling foretaget i deres sognekirke.

Indtil nu har der været to ritualer - et for et kvinde/mand-par, der giftes i en kirke og et for et borgerligt. Men på grund af den nye folketingslov, skal to nye ritualer indføres, så det dækker vielser af to af samme køn. Et par af samme køn skal kaldes ægtefæller. Og derudover skal skabelsesberetningen ikke bruges længere.

- Jeg er meget stolt over, at vi nu har et ritual, så vi kan få viet homoseksuelle i vores folkekirker, siger kirkeminister Manu Sareen til Ritzau. Også Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner udtrykker glæde over det nye ritual.

Biskoppernes ritual skal først godkendes af Dronningen før det kan blive brugt, men det er formentlig en formsag.

I det nye ritual siger præsten:

"Så spørger jeg dig NN: -Vil du have NN som ægtefælle?

- Ja

Vil du elske og ære hende/ham og følges med hende/ham både i medgang og modgang, indtil døden skiller jer ad?

- Ja

Ligeså spørger jeg dig NN:

- Vil du have NN som ægtefælle?

- Ja

Mens parret knæler, siger præsten med håndspålæggelse:

"Opstandne Herre og frelser, kærlighedens kilde.
Vi beder dig: Velsign NN & NN.
Giv dem tro af din tro, glæde af din glæde, og vær med dem, når de nu slår følge ind i de nye dage, indtil de engang skal møde dig ansigt til ansigt.

Amen".


Seneste nyt

fra Nordjylland