Nyt samarbejde skal øge interessen for ungdomsfodbold i Nordjylland

Et nyt samarbejde med DGI Nordjylland og DBU Jylland Region 1 skal øge børn og unges interesse for fodbold i Nordjylland.

En ny turneringsform skal få flere børn og unge i Nordjylland til at spille fodbold. DGI Nordjylland og DBU Jylland Region 1 har hidtil haft hver sin turnering indenfor 3-, 5-, og 8-mands fodbold. De to turneringer bliver nu lagt sammen, og det skal øge interessen for sporten. 

- Dermed bliver der samlet set flere flere hold, hvilket vil give en bedre turneringsstruktur med bedre puljer og forhåbentlig kortere kørselsafstand til kampene for det enkelte hold. På den måde håber vi at kunne gøre vores fælles tilbud mere attraktive og dermed give endnu flere drenge og piger nogle fantastiske oplevelser med at spille fodbold, siger formand i DBU Jylland Region 1 Kristian Nørgaard Thomsen. 

Samarbejdet er kommet i stand efter en række møder mellem DGI, DIF og DBU Jylland Region 1. Det har også betydet, at DGI Nordjylland og DBU Jylland Region 1 har ansat en fælles fodboldkonsulent. 

- Vi har en ambition om at gøre det så nemt som muligt for foreningsdanmark som muligt at udvikle sig - og få flere med i givende fællesskaber. Derfor har vi hele tiden et blik i retning af mulige samarbejder - også udover rammen for den fælles vision. Vi har gjort det i flere andre idrætter, og nu er tiden heldigvis moden til at indlede at samarbejde med DBU Jylland Region 1, som virkelig et til gavn for fodboldklubberne i Nordjylland, siger Palle Fogh, der er formand i DGI Nordjylland. 


Seneste nyt

fra Nordjylland