Nyt signalsystem testes mellem Frederikshavn og Kvissel

Topgstrækningen mellem Kvissel og Frederikshavn bliver det første sted Banedanmarks nye signalsystem bliver testet. Første tog kører ud i weekenden - uden passagerer.

Banedanmarks nye signalsystem kaldet ERTMS, der skal give flere tog til tiden, testes i den kommende weekend på togstrækningen mellem Frederikshavn og Kvissel. Det betyder at den normale togdækning på strækningen er sat ud af kraft, og der kører istedet togbusser mellem de to stationer.

Frem mod sommerferien er der planlagt yderligere syv weekender med  test af det nye system mellem Lindholm og Frederikshavn, og ligesom i den kommende weekend betyder det, at togdriften indstilles og erstattes af togbusser.

- Det beklager vi selvfølgelig. Men det er desværre ikke muligt at køre almindelig togdrift, mens vi tester det nye signalsystem. Vi vil sørge for at holde passagererne informeret om vores arbejde, siger Brian Nielsen, der er projektchef ved Banedanmarks Signalprogram.

At man nu er klar til at teste det nye signalsystem er en milepæl i et flere år langt arbejde med at udstyre og klargøre sporet med udstyr og komponenter.

- Vi har lagt kabler, baliser og akseltællere ud i sporet, sat master op til GSM-R- radiosystemet og udstyret et testtog med det nye signalsystem. Sideløbende har vi i vores testlaboratorium sikret os at ERTMS-systemet er klar til at blive rullet ud på den første strækning, fortæller Brian Nielsen.

- Det er en stor milepæl, når testtoget ruller af sted på lørdag. Vi får testet om alt det vi har prøvet af i vores testlaboratorium i Valby og som medarbejderne hidtil kun har prøvet på simulator, virker i den virkelige verden, siger projektchefen videre.

Der er samtidig blevet etableret forbindelse til Banedanmarks nye trafiktårn i Fredericia hvorfra medarbejderne i forbindelse med testen får deres debut med at styre togtrafikken flere hundrede kilometer væk.

- Det er første gang vi tager det nye signalsystem i brug sammen med alle de nye komponenter i infrastrukturen. Formålet med den første test er at se om det hele virker. Om udstyret i toget, i infrastrukturen og radiosystemet spiller sammen, siger Brian Nielsen.

Testweekender: 

På følgende datoer er der planlagt spærringer mellem Lindholm - Frederikshavn, hvor hele eller dele af strækningen vil være spærret for togtrafikken på følgende tidspunkter: 
  • 11. - 12. marts
  • 25. - 26. marts
  • 1. - 2. april
  • 29. - 30. april 
  • 6. - 7. maj
  • 20. - 21. maj
  •  10. - 11. juni
  • 17. - 18. juni

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland