Nyt skred truer Mårup Kirke

Det våde vejr og en stor revne i klinten udgør en risiko - kirken ligger nu kun ni meter fra skrænten.

Endnu et stort jordskred truer i klinten ved Mårup Kirke syd for Lønstrup. Dermed nærmer sig den dag, hvor turisterne ikke længere kan gå hele vejen rundt om kirken. Det oplyser P4 Nordjylland.

- Efter et større skred i december sidste år har vi nu konstateret yderligere en revne i klinten. Det er altid et forvarsel om, at nye skred er på vej, siger klitplantør Torben Stæhr fra Nordjyllands Statsskovdistrikt.

Det er umuligt at sige, hvornår skredet vil ske, men det våde vejr er med til at fremskynde processen. Mårup Kirke er nu kun cirka ni meter fra kanten.

- Lige nu kan man akkurat passere vest om kirken. Ved et nyt skred kan vi komme i den situation, at vi bliver nødt til at flytte afspærringen om på den anden side af kirken, siger Torben Stæhr.

Han forudser, at et nyt skred kan blive på mellem en og to meter. Desuden er der dagligt meldinger om, at der falder små stykker af klinten. Da Mårup Kirke blev bygget i 1200-tallet, lå den to kilometer fra kysten, men siden har havet spist lystigt af klinten.


Seneste nyt

fra Nordjylland