Nyt tog gik i stå i myldretiden

Den samme fejl er opstået på flere af Nordjyske Jernbaners nye tog. Torsdag morgen betød fejlen togstop og store forsinkelser, og nu vil Nordjyske Jernbaner gennemgå alle de nye tog.

Torsdag morgen kom en hel del nordjyder for sent i skole og på arbejde. De sad i et af Nordjyske Jernbaners spritnye tog, som var på vej fra Brønderslev til Aalborg.

Lige syd for Sulsted gik toget pludselig i stå, da en luftslange, som er en del af togets affjedringssystem, hoppede af.

- Vi beklager det selvfølgelig dybt. Det har betydet store forsinkelser for mange, og det skete jo lige midt i den travleste tid mellem klokken 7 og 8, siger administrerende direktør ved Nordjyske Jernbaner, Peter Hvilshøj.

Da der kun er et spor på strækningen, måtte toget trækkes hele vejen tilbage til Brønderslev, så der blev plads til andre tog. Det betød forsinkelser på omkring en time for passagererne, og det påvirkede også den øvrige togtrafik torsdag morgen.

Togstoppet påvirkede stre dele af det nordjyske tognet, og betød aflysninger og forsinkelser både på strækningen nord for Aalborg, og på nærbanen mellem Aalborg og Skørping.

- Vi har et sårbart system med sådan en enkeltsporet strækning. Derfor er vi selvfølgelig nødt til at se på, hvordan vi kan blive bedre til at håndtere sådanne situationer, og om vi kan informere bedre, siger Peter Hvilshøj.

Fejlen med luftslangen, der hoppede af, har Nordjyske Jernbaner opdaget på flere af de nye tog.

- Vi har tidligere haft en sag med et af de nye tog, og nu har vi meldt det som en garantisag til producenten, siger Peter Hvilshøj.

I forbindelsen med købet af de nye tog, har Nordjyske Jernbaner sikret sig, at to af producnetens ansatte fra fabrikken i Tyskland, bor i Nordjylland og arbejder for Nordjyske Jernbaner i to år. De to teknikere skal nu gennemgå alle de nye tog for at finde og udbedre fejl som den, der opstod torsdag morgen.

Omkring klokken 9 var trafikken igen så godt som normalt på de nordjyske togstrækninger.


Seneste nyt

fra Nordjylland