Nyt trendy område?

02:25

Foto: Michael Kragmann

1 af 2

9220 Aalborg Øst. Dele af området er udråbt som ghetto, men en ny målrettet udlejning, udsigt til nyt supersygehus og en letbane kan betyde at området ligefrem kan blive trendy.

Men Aalborg Øst er i gang med at ændre image, ikke mindst efter boligforeningen Vanggaard nu ikke længere lukker alle lejere ind.

- Nu stopper vi for den hårde kerne og forsøger at få en anden beboersammensætning herude, siger formanden for Boligforeningen Vanggaarden, Aalborg Øst, Laila Thomsen.

Og beslutningen bakkes op af et flertal i Aalborg Kommunes By- og Landskabsudvalg, som torsdag eftermiddag godkendte boligforeningens planer om såkaldt kombinerede udlejning.

Det betyder, at boligforeningen har mulighed for at lade boliger stå tomme og klar til ressourcestærke lejere.

- Jeg vil gerne have at man kan stige op i helikopteren og kigge ud over Aalborg Øst og sige, her har vi en dejlig bydel, siger Hans Henrik Henriksen (Soc.Dem.), formand for By- og Landskabsudvalget.

Samtidig er der masser af planer for Aalborg Øst. Der er et nyt supersygehus på vej til området, ligesom en letbane kommer til at gå gennem bydelen, hvor også Aalborg Universitet ligger - og senest er en stor del af boligområdet, der består af lejeboliger blevet renoveret som led i at tiltrække ressourcestærke beboere.

Det kan betyde, at Aalborg Øst bliver en trendy adresse, men det kræver en fortsat målrettet indsats og et langt sejt træk, lyder det fra reklamemanden Thomas Fedder fra Reklamebureauet Fedder+Okkels.

- Alt kan sælges, og alt kan brandes. Det handler om, at de mennesker, der bor der, skal fortælle deres historie, og man skal finde det unikke, det specielle, og det er det, man skal brande sig på. Det betyder samtidig, at man skal indse, at man ikke kan det hele, altså vil det ikke være en god ide at sætte 27 forskellige projekter i gang i Aalborg Øst. Derimod skal man benhårdt vælge til og ikke mindst fra og finde det fælles mål, som specifik passer på området og brande lige netop det, siger Thomas Fedder.

Og fremtiden tegner lys for postnummer 9220, mener ejendomsmægler Inge Ørtoft fra Nybolig Palle Ørtoft.

- Jeg tror, det er en rigtig god ide, at boligforeningen nu går ind og siger, at man vil have andre typer ind i lejeboligerne. Det vil gavne hele området, for som det er i dag, er det faktisk fint at sælge huse her, men det er områdets renomme, der trænger til at få et løft. Det er ikke så godt som virkeligheden er her, siger Inge Ørtoft.

Enhedslistens Per Clausen ventes nu at indbringe sagen om Aalborg Kommunes godkendelse af boligforeningens nye udlejningsprocedure for det samlede byråd. Per Clausen mener nemlig, at der er tale om diskrimination af mennesker, som f.eks. er arbejdsløse.