Nyt våben skal stoppe tyve

Nordjyllands Politi får bedre udstyr i kampen mod indbrudstyve.

En kuffert med særligt udstyr skal gøre betjente i Nordjylland i stand til at identificere stjålne genstande, allerede når betjenten får genstanden i hånden ude på gaden.

Alle patruljebiler i Nordjylland udstyres med kufferten, der blandt andet indeholder en særlig ultraviolet lommelygte og et lille mikroskop. Udstyret skal bruges til at finde genstande, der er mærket med den såkaldte DNA-mærkning.

- Med udstyret i kufferten kan betjentene ganske enkelt identificere tyvekoster allerede ude i patruljebilen, og det vil lette politiets arbejde ganske betragteligt, forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi.

DNA-mærkning er en teknologi, som i de seneste år har vundet indpas i både butikker og private hjem.
En særlig lim smøres på værdigenstande og limen indeholder mikroskopiske partikler med en unik talkombination, der kæder genstanden sammen med ejeren i en database.

Limen er usynlig og umulig at fjerne, og indtil nu har betjentene kun kunnet finde mærkningen, når tyvekoster kom med ind på politigården, men nu kan de gennemføre identifikationen allerede ude på stedet.

- Det gør betjentene i stand til med det samme at sikre en solid sag mod de kriminelle og ofte kan man jo finde genstande, som ejeren slet ikke anede var blevet stjålet endnu, understreger Anders Uhrskov.

Undersøgelser viser, at DNA-mærkning nedsætter risikoen for indbrud med helt op til 25 procent hos de husstande, der skilter med, at værdier er mærkede. Og netop mærkningen er ifølge politiet det allervigtigste.

- Det er klart, at vi har en interesse i at kunne knytte genstande med gerningssteder og eventuelle gerningsmænd, men vigtigst er det jo at undgå indbruddet i det hele taget. Og her er mærkning og skiltning afgørende, slutter Anders Uhrskov.

Politi udstyrer betjente med DNA-kuffert

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland