Nyvalgt regionsrådsmedlem trækker sig grundet kanonvalg

Det vil være uforsvarligt at sidde på store poster i både kommunalbestyrelse og regionsrådet, mener nyvalgt rådmand.

Radikale Venstres Jørgen Hein fik et overraskende godt både kommunal- og regionrådsvalg, og endte med at snuppe en rådmandspost i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning og en plads i Regionsrådet. 

Regionsrådsbekendtskabet blev dog kort, da Jørgen Hein allerede har meldt sig ud af rådet og overladt pladsen til partikollegaen Gitte Lopdrup. 

- Jeg synes, det ville være uforsvarligt at have så stor en post i Aalborg Kommune og samtidig sidde i regionen, siger Jørgen Hein. 

Selvom han stillede op til valg til både kommune og region, havde Jørgen Hein aldrig forestillet sig, at han ville ende med at blive valgt ind begge steder, og endnu mindre, at han sågar ville ende med en rådsmandspost. 

Han mener derfor heller ikke, at der er noget forkert i, at han nu trækker sig fra en post, han af folket er blevet valgt til. 

- Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at jeg ville blive rådmand. Jeg var nummer to på begge lister, men jeg kunne ikke forestille mig, at det ville ende sådan, så det mest ansvarlige, jeg kan gøre, er at trække mig fra regionen, siger Jørgen Hein. 

Udmeldingen blev endeligt godkendt på tirsdagens regionsrådsmøde. 


Seneste nyt

fra Nordjylland