Oceanariet sender sælunge til Sverige

Sælflokken i Nordsøen Oceanarium i Hirtshals vokser. Sælen Maria har allerede to unger og er formentlig drægtig igen. Derfor har oceanariet valgt at afsætte en af sælungerne til dyreparken Slottsskogen i Göteborg.

Det er efterhånden blevet fast kutyme, at sælhunnen Maria føder nye sælunger i Nordsøen Oceanarium, og bestanden af spættede sæler vokser derfor jævnligt. Det har fået oceanariet til at træffe en beslutning om, at den halvandet år gamle sælunge Marina skal flytte hjemmefra.

Marina nærmer sig den alder, hvor hun bliver kønsmoden, og derfor er det ikke så godt, at hun bor sammen med sin far i sælariet. Nordsøen Oceanarium har derfor lavet en aftale med den svenske dyrepark Slottsskogen i Göteborg om, at Marina kan flytte derover.

- Vi har en rigtig god bestand nu, og vi forventer, at der kommer en unge igen til sommer, så derfor skal der også skabes lidt plads, siger dyreadfærdsterapeut Bettina Hvidemose fra Center for Dyreterapi, som arbejder med sælerne i Nordsøen Oceanarium.

Ud over de fire spættede sæler huser oceanariet også tre gråsæler. Marina er blevet trænet, så det ikke skaber for meget påstyr, når hun skal forlade sælernes bassin.

- Tidligere har vi været nødt til at tømme bassinet fuldstændig og så fange dem i et net, og det er superstressende for alle sælerne, siger Bettina Hvidemose.

Dyrepasserne håber, at Marina selv indvilliger i at forlade sin familie i sælariet. Med lidt fisk bliver hun lokket op i et net på bassinkanten, og så kan hun uden den helt store panik pakkes ind i nettet.

- Marina kom op, og så kunne vi se i hendes øjne, at hun var en lille smule stresset. Sæler er jo ultrasensitive dyr, og der var allerede en masse mennesker, der havde gået rundt omkring hende, så på den måde gik det lidt hurtigere, og vi fik ikke givet hende helt så mange sild og gjort situationen så positiv, som vi regnede med, men det gik jo, fortæller Bettina Hvidemose.

Marina bliver efterfølgende båret om i gården bag oceanariet, hvor hun har fået sin egen sælkravlegård. Den skal hun være i til torsdag, hvor hun bliver undersøgt af en dyrlæge, inden hun efter planen sendes afsted til sit nye hjem i Sverige.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

 


Seneste nyt

fra Nordjylland