Ø, Å, R og SF: Drop skifergasboringer til solen brænder ud

Efter Total har afleveret sin licens til at bore efter skifergas tilbage i Nordjylland, vil Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre og SF have indført totalforbud mod skifergasboringer.

Fire partier lægger nu op til, at der én gang for alle sættes en stopper for eventuel fremtidig udvinding af skifergas. Partierne vil sammen med repræsentanter for bevægelsen mod skifergas lægge en fælles plan og strategi for slutspillet om skifergas i Danmark.

De fire partier vil gøre alt i deres magt for at samle så bred en opbakning som muligt for et kategorisk stop for skifergas på dansk grund i fremtiden.

Enhedslisten har et mål om at sikre en omstilling til 100 % vedvarende energi.

- Det er den bæredygtige udvikling med mindre CO2-udslip, vi skal vælge og ikke mere forurening med skifergas og andre fossile energikilder. Skifergas og de andre fossile energikilder skal blive i undergrunden for at modvirke klimaforandringerne, siger Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen. 

Han bakkes op af en jublende Christian Poll fra Alternativet. 

- For det første skal der lyde et stort hurra for vores klima og miljø. Lige nu bør alle feste, men vi bør fremtidssikre festen. Det her er en enestående mulighed for at få et flertal i Folketinget til at vedtage et totalt forbud mod skifergas i Danmark. Et forbud, der gælder til solen brænder ud. Nu går slutspillet igang, og vi er så klar til at følge den til dørs, siger Alternativets energi- og miljøordfører Christian Poll.

I Det Radikale Venstre vil man kæmpe for et Danmark helt fri for kul, olie og gas.

- Radikale Venstre foreslog som de første et stop for nye tilladelser til indvending af skifergas. Og vi kæmper nu for et katagorisk stop for udvinding af skifergas på dansk grund i fremtiden. Vores holdning er klar: Skifergassen skal blive i jorden, siger De Radikales klima- og miljøordfører Johannes Lebech.

Socialist Folkeparti mener, at den  danske miljøregulering ikke er tilstrækkelig.

- Vi vil arbejde for et forbud mod skifergas og samtidigt foreslå at miljøreglerne strammes for at lave en dobbeltbarriere mod nye store, forurenende projekter som skifergasudvinding, siger SF’s formand og klima- og energiordfører Pia Olsen Dyhr.


Seneste nyt

fra Nordjylland