Øl og sildemadder: Politikerne mødes i uvante rammer på Folkemødet

De nordjyske politikere nyder muligheden for at snakke sammen over en øl til Folkemødet på Bornholm.

Folkemødet på Bornholm er ikke bare søvndyssende debatter og langhårede taler. Det er også en mulighed for at bryde de vante rammer og mødes med sine politiske rivaler over en øl og en bid brød. 

Det udnytter de nordjyske politikere, der er taget med til Bornholm. 

- Man får jo en fest. Hele stemningen herover er rigtig god. Den er gået mig i blodet, siger Leon Sebbelin, borgmester i Rebild Kommune (R). 

- Det er virkelig sjovt, det er lidt en fætter-kusine fest, lyder det fra Christina Egelund, nordjysk folketingsmedlem (LA). 

Det er ottende gang, der er Folkemøde på Bornholm, og her har politikerne gode muligheder for at snakke sammen og deltage i debatter. 

- Og så er der også plads til at sætte sig ned om aftenen og dele en øl sammen. Det er frygteligt at dø af tørst, bare fordi man er til folkemøde, siger Bjarne Laustsen, nordjysk folketingsmedlem (S). 

- Der er lidt festivalstemning over det, bare hvor det handler om politiske debatter og networking, siger Morten Marinus, nordjyske folketingsmedlem (DF). 

Folkemøde uden folket

Men selvom det rigtig nok hedder Folkemødet, er der alligevel et overtal af politikere, medier og lobbyister på Bornholm i disse dage. 

Og det er ikke nødvendigvis noget, som politikerne finder positivt.

- Om det er et folkemødet eller bare en lobbyist- og politikerfestival, kan man godt diskutere. Skulle man starte forfra, så havde jeg anbefalet, at man flyttede det rundt i landet for hver gang. Det er dyrt at komme til Bornholm, og det er svært at finde transport og overnatningspladser herover, siger Morten Marinus. 

Du kan se TV2 Nords reportage fra Folkemødet fredag ovenover artiklen. 

Til Folkemødet er der i alt over 3000 events, i mens det varer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland