Offentlig høring om septiktanke i Hals

Den kommunale spildevandsplan for Aalborg Kommune fortsætter trods kritik.

-Jeg vil gerne gøre mine kolleger opmærksom på, at mediernes fokus på nogle enkelte sommerhusejeres problemer med hvem der skal tømme deres septiktanke, ikke bør forplumre debatten om en stor og flot spildevandsplan. Vi har været det her igennem i Aalborg by for mange år siden. Der var der også kritik, men idag er der ikke en kæft der siger det var en dårlig ide, sagde Aalborgs borgmester Henning G. Jensen før punktet blev taget op på dagens byrådsmøde.
Men den veritable lussing til pressen og sommerhusejerne afholdt dog ikke det øvrige byråd fra, at fortsætte debatten om septiktankene i sommerhusområderne ved Hals.
Venstre valgte således at stille et forslag om, at man samtidig med høringsfasen som varer de næste otte uger, undersøger muligheden for at kloakere i stedet.
- Det er jo den rigtige løsning på lang sigt, og der er givetvis den løsning man skal vælge om en årrække alligevel, sagde Keld Wagner fra Venstres byrådsgruppe efter byrådsmødet
- Det er sådan set allerede lagt ind i spildevandsplanen, men det er fint nok at Venstre ønsker undersøgelsen fremskyndet. Den redegørelse de har ønsket skal de nok få, siger rådmand Preben Pedersen


Seneste nyt

fra Nordjylland