Offer fik viklet ledning om halsen: 23-årig fængslet for grov vold

Foto: Lone Vad Dam

Onsdag ved Retten i Aalborg blev en 23-årig mand fra Aalborg-området varetægtsfængslet fire uger.

En ung mand blev 10. juni udsat for grov vold og afpresning. Han blev af flere gerningsmænd hevet ind i en bil, fik bind for øjnene og kørt ud til en lejlighed. Her blev han fastholdt, truet med at få klippet fingrene af, slået i hovedet og blev prikket i benene med en kniv. Det fortæller anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Derudover fik den unge mand knytnæveslag i hovedet, og han fik viklet en ledning omkring halsen, der blev strammet til. Han fik frataget sit ur, sine kontanter og sin mobil.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, så det er begrænset, hvad Nordjyllands Politi kan fortælle om episoden, men anklager Thomas Klingenberg kan dog sige, at gerningsmændene ville have den unge mand til at skaffe 50.000 kroner. Derudover truede de ham til ikke at anmelde episoden.

Det gjorde den unge mand imidlertid, og det førte til, at Retten i Aalborg onsdag eftermiddag kunne varetægtsfængsle en 23-årig mand, der er sigtet for grov vold og afpresning. Han nægtede sig skyldig, men valgte ikke at kære fængslingen.