Officielt: Jores Okore er AaB-spiller

Jores Okore kender AaB-træner Morten Wieghorst fra deres tid i FC Nordsjælland. Foto: AaB A/S

Forsvarsspilleren er allerede taget på træningslejr med sine nye holdkammerater.

AaB har her til aften offentliggjort, at de har hentet den tidligere FCK-spiller Jores Okore. Okore, der tidligere har repræsenteret landsholdet skifter til AaB på en aftale frem til juni 2020.

- Det er ingen hemmelighed, at Jores Okore siden sidste sæsons afslutning har været en førsteprioritet i bestræbelserne på at styrke os i det centrale forsvar, og vi er glade for, at samarbejdet nu er en realitet, siger AaBs sportsdirektør Allan Gaarde om købet.

Nordjyderne har tidligere på sommeren haft snøren ude efter den stærke forsvarsspiller, men det virkede til, at forhandlingerne var gået i stå.

Alle i dansk fodbold ved, at en Jores Okore i topform er en kæmpe kapacitet

AaB-træner Morten Wieghorst

Det kan derfor komme som en glædelig overraskelse for AaBs fans, at det nu alligevel er lykkedes at lande en aftale med 24-årige Jores Okore, som Gaarde og co. har købt fri fra sin nu tidligere arbejdsgiver, de danske mestre fra FCK. 

- Alle i dansk fodbold ved, at en Jores Okore i topform er en kæmpe kapacitet, og dér skal vi have bragt ham hen efter en sæson med blot otte kampe i FCK. Jores’ hurtighed, duelspil og luftstyrke kan gøre en stor forskel for vores hold, og jeg er overbevist om, at Jores vil opleve, at AaB også kan gøre en forskel for ham, siger Allan Gaarde.

Udover FCK har Jores Okore også spillet for engelske Aston Villa og FC Nordsjælland, hvor nuværende AaB-træner Morten Wieghorst stod ved roret.

Læs også AaB forlænger med Bytyqi

I Aston Villa spillede Okore 47 officielle kampe - heraf 38 kampe i Premier League. I FC Nordsjælland var Wieghorst manden, der gav Okore Superliga-debut, og sammen vandt de blandt andet Pokalfinalen i 2011. 

- Det har selvfølgelig været en afgørende faktor for mig, at Morten Wieghorst er træner i AaB. Vi kender hinanden, og jeg er sikker på, at Morten og AaB kan hjælpe mig tilbage på det niveau, jeg ved, jeg stadig kan spille på, siger Jores Okore.

Okore har repræsenteret det danske landshold otte gange, og han får trøje nummer 15 i AaB.

Læs også Officielt: AaB handler ind i Tottenham

Læs også To spillere rykker fra AaB til Hobro IK

Flere nyheder fra TV2 Nord