Ofre og pårørende skal have bedre hjælp i krise-situationer

Lene Linnemann (SF): Regionen og politiet skal blive bedre til at koordinere den nødvendige hjælp til ofre og pårørende

Det er ikke godt nok, når ofre for alvorlige forbrydelser eller deres pårørende får stukket et visitkort til Offerrådgivningen i hånden efter at have været udsat for voldsomme oplevelser. Det mener SFs medlem af Psykiatriudvalget i Region Nordjylland, Lene Linnemann. Hun tager nu initiativ til, at Region Nordjylland og Nordjyllands Politi sikrer en bedre koordinering af hjælpen til ofre og efterladte.

- Jeg har haft kontakt til den lægefaglige direktør i regionen. Vi har aftalt, at på næste møde, som psykiatrien i regionen har med politiet, der kommer det på dagsordenen. Vi skal have fundet ud af koordineringen. Vi skal være sikre på at dem, der er på stedet først – og det er i langt de fleste tilfælde politiet – kontakter psykiatrien, som kan hjælpe familien videre i systemet.

Se hele TV2 Nord debatprogram, Fokus, om psykisk syge, der dræber, her:

Det fastslog Lene Linnemann, da hun deltog i en debat i TV2 Nord om de mange problemstillinger i kølvandet på TV2 Nords serie om de 14 drab begået af psykisk syge i Nordjylland de seneste fem år. I en af de tragiske sager mistede Morten Larsen fra Bindslev sin 9-årige datter. Hun blev slået ihjel af sin psykisk syge mor. Midt i sit livs værste krise var der ingen hjælp at hente, efter at politiet havde afhørt ham.

- De giver mig et visitkort med et telefonnummer og siger, at jeg bare kan ringe, hvis der er noget, siger Morten Larsen.

Men han kan ikke overskue at ringe efter hjælp i dagene efter den traumatiske hændelse. I stedet går han alene rundt i et vedvarende mareridt med sine tanker og følelser, og det forfølger ham stadig den dag i dag.

Det mener Lene Linnemann langt fra er godt nok.

- Der skal gøres noget, hvis ikke det er godt nok, og hvis ikke folk får den hjælp, de har brug for. En familie, der er ramt på denne måde, er så meget i krise, så de skal have hjælp. Noget er galt, når en far efterlades på den her måde med et kort til offerrådgivningen, og der er ikke nogen, der følger op på det, siger Lene Linnemann, der som nævnt har sat emnet på dagsordenen på næste møde mellem psykiatrien og Nordjyllands Politi.

Læs flere artikler om temaet via linkene nedenfor: 


Seneste nyt

fra Nordjylland