Vildt rekordforsøg: Per og Anders vil svømme fra Nordjylland til Norge

De to ekstremsvømmere Per Kristensen og Anders Vestergaard fra Frederikshavn vil næste sommer kaste sig ud i et rekordforsøg og svømme 115-120 kilometer i ét stræk fra Danmark til Norge.

I 1938 lykkedes det dengang 20-årige Jenny Kammersgaard at sætte dansk i rekord i længste distance svømmet på åbent vand. Det skete på strækningen mellem Gedser og Warnemünde, hvor hun nåede op på svimlende 110 kilometer på 40 timer.

Dén rekord har ingen danske svømmere siden kunnet slå. Men til sommer har to gæve nordjyder tænkt sig at gøre forsøget. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Per Kristensen og Anders Vestergaard fra Frederikshavn er begge to flittige brugere af Frederikshavn Svømmehal. De har tidligere svømmet fra Læsø til Frederikshavn, og i sommer tog de turen på åbent vand fra Frederikshavn til Grenen. 

Men det største eventyr venter altså endnu. Til sommer har de nemlig planer om at begive sig mod Norge. En tur på godt 115 kilometer på tværs af Skagerrak.

Gode træningsfaciliteter i Frederikshavn

Sådan et rekordforsøg er dog ikke noget, man bare sådan lige kaster sig ud i. Derfor har de fået opbakning og gode træningsfaciliteter stillet til rådighed af John Philipsen, halinspektør i Frederikshavn Svømmehal.

- Da jeg hørte om projektet, og Per og Anders spurgte, om jeg ville bakke op om det, var jeg ikke et sekund i tvivl, siger John Phillipsen til Kanal Frederikshavn.

Udover lange distancer tilbagelagt i svømmehallens 25 meter lange bassin bruger Per Kristensen og Anders Vestergaard også vægttræningsrum og motionsrum samt dampbad og sauna til at styrke sig til turen.

- Når vi træner så meget, som vi gør - og kommer til - er de øvrige trænings- og velfærdsfaciliteter mindst lige så vigtige som selve svømmebassinet. Vi har brug for både at kunne svømmetræne, vægttræne og restituere, og i Frederikshavn findes ikke bedre faciliteter samlet på ét sted, mener Anders Vestergaard.

Følg med i forberedelserne

Hele projektet dokumenterer de to ekstremsvømmere på Facebook, hvor de har oprettet siden "Danmarks længste uafbrudte svømmetur".

Her kan interesserede følge med i forberedelserne, tankerne og ikke mindst træningen.

Og så har Anders Vestergaard og Per Kristensen lovet at holde et foredrag om projektet i Frederikshavn Svømmehal, når det hele er overstået - uanset udfaldet.

Der er endnu ikke sat nogen endelig dato for, hvornår rekordforsøget skal finde sted.


Seneste nyt

fra Nordjylland