Og den sværeste by at tage kørekort i er…

Der er er stor forskel på, hvordan de nordjyske prøvesagkyndige vurderer eleverne, når de skal til køreprøve. Ifølge kørerlærerne er Aalborg den suverænt sværeste by i Nordjylland at tage kørekort i, men overraskende nok er det ikke tilfældet.

Man skulle umiddelbart ikke tro det, men den absolut sværeste by at tage kørekort i i Nordjylland er Hobro. I hvert fald har byen de højeste dumpeprocenter i regionen. 

At Hobro ifølge tallene er den sværeste by at få sit kørekort i, overrasker den nordjyske repræsentant i Dansk Kørelærerunion.

- Det burde jo være Aalborg, der er den sværeste at tage kørekort i, og det vil jeg også sige, det er, siger "Just" Jan Warrer Olesen, der er den nordjyske repræsentant i Dansk Kørelærer-Union.

Clara Carstensen har taget kørekort i Hobro. Hun dumpede sin køreprøve, og hun forstår ikke hvorfor en by som Hobro med små 12.000 indbyggere har så høj en dumpeprocent.  

- Det er da skræmmende. Det er bare mærkeligt, at det er svære at tage kørekort i Hobro end Aalborg. Aalborg er jo en meget større by, så det giver ikke mening, siger Clara Carstensen, gymnasieelev, Hobro. 

Det er tal fra Nordjyllands Politi, som TV2 Nord har fået aktindsigt i, der viser, at prøvesagkyndige i Hobro dumper klart flest til køreprøve. I Hobro var 1.222 til køreprøve sidste år, og hele 36.6 procent dumpede. I Hjørring som er mere end dobbelt så stor er tallet noget mindre – her dumpede kun 21.4 procent.

Hos Nordjyllands Politi ser man ikke grund til bekymring. For Hobro er bare en svær by at køre i, og det er på grund af geografien.

- Der er stor forskel på de trafikale forhold. Hobro er jo ret kuperet forløb, og der er mange skæve krydsforløb, der giver udfordringer for eleverne, siger Ole Juul Schmidt, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Men hos Dansk Kørelærerunion mener man ikke, at højdeforskellen i Hobro gør byen sværere at tage kørekort i, end samtlige andre nordjyske byer.

- Grunden må enten ligge ved kørelærerne eller de prøvesagkyndige, siger "Just" Jan Warrer Olesen.

Hos Nordjyllands Politi ser ingen grund til at gå de prøvesagkyndige efter i sømmende

- Det er ikke noget, der er bekymrende set fra min stol. Der er gode forklaringer på det her, siger Ole Juul Scmidt fra Nordjyllands Politi.

Tilbage i Hobro er Clara Carstensen glad for at have sit kørekort i hus, men hun mener, at de store forskelle mellem byerne er besynderlige.

- Det er jo voldsomt hvor meget nemmere det er at bestå i for eksempel Hjørring, og det kan jeg bare ikke forstå for så meget bedre kan de ikke være der, det nægter jeg at tro på, så det må være de prøvesagkyndige, der er strengere her, siger hun.

Se hele indslaget her:

I går fortalte vi, at der er er stor forskel på, hvordan de nordjyske prøvesagkyndige vurderer eleverne, når de skal til køreprøve. Ifølge kørerlærerne er Aalborg den suverænt sværeste by i Nordjylland at tage kørekort i, men overraskende nok er det ikke tilfældet.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland